Ca a Te cunoaste pe Tine este dreptate desavarsita si a sti puterea Ta este radacina nemuririi (Intel. 5, 3). Zgomotos trece viata noastra si asa de iute precum o fuga. Toti suntem incarcati de evenimente pe care suntem siliti sa le luam in seama si sa le tratam ca atare. Dar ma intreb: Care []Ca a Te cunoaste pe Tine este dreptate desavarsita si a sti puterea Ta este radacina nemuririi (Intel. 5, 3).

Zgomotos trece viata noastra si asa de iute precum o fuga. Toti suntem incarcati de evenimente pe care suntem siliti sa le luam in seama si sa le tratam ca atare. Dar ma intreb: Care evenimente ne marcheaza cel mai mult si ne fac mai responsabili? Oare cele pe care ni le da lumea si cele ale ei, ori cele pe care ni le aduce credinta?Cele pe care le aduce lumea ne incatuseaza si ne robesc, legandu-ne de fire si de materie cu un lant care parca n-ar mai avea moarte niciodata. Ne scufunda intr-un fel de intristare care ne face sa ne simtim singuri, chiar atunci cand suntem inconjurati de multime. Caci lucrurile, fiind trecatoare, sunt intr-o continua schimbare si ele nu pot aduce deplina fericire. Iar aceste evenimente ale lumii fac pe multi oameni sa nege pe Dumnezeu si sa devina atei. i a face asta pentru mine este cel mai nefericit lucru. Cat de dureros este sa auzi: Eu pot sa traiesc si fara Dumnezeu! Unii ca acestia accepta numai lumea aceasta vazuta cu neputintele si durerile ei, cu amagirile si stricaciunile ei, lasandu-se fara nici o impotrivire tarati si scufundati apoi pana in strafundurile mocirlei necredintei.

Iata ce spune Sfanta Scriptura despre cel care face parte dintre acestia: Intr-adevar, nadejdea celui nelegiuit este ca praful pe care il spulbera vantul,...