Vorbirea fratelui Opris Ioan de la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Preaiubitilor si preaiubitelor care ati alergat din toate colturile tarii aci, langa acest sfant mormant al nostru! Ma gandesc la un cuvant din Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu, []Vorbirea fratelui Opris Ioan de la adunarea de Rusalii de la Sibiu 2 iunie 1985In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Preaiubitilor si preaiubitelor care ati alergat din toate colturile tarii aci, langa acest sfant mormant al nostru!Ma gandesc la un cuvant din Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu, al femeii cu scurgerea de sange. Ea a spus: Daca m-as putea macar atinge de haina Lui, eu m-as face bine . S-a atins? Da! S-a facut bine? Da!Imi aduc aminte ca, mai tarziu, cei ce se atingeau chiar bolnavi fiind de hainele ce le purtau Sfintii Apostoli se faceau bine, se faceau sanatosi. i, daca se faceau trupeste, cu siguranta ca se faceau si sufleteste.

Noi avem aici ocazia sa ne atingem, sa punem mana pe aceste mormant. Dupa mine, sunt trei categorii aici: unii sunt copiii lui Dumnezeu, care au facut legamant cu El prin Jertfa de pe Golgota; a doua clasa sunt acei care sunt prietenii nostri; si a treia clasa, cei pe care i-a adus curiozitatea. Mai ales cei care au venit din curiozitate, sa vina sa puna mana pe mormantul acesta si sa faca de azi legamant cu El pe vecii vecilor, ca sa fie nu de forma, ci de fapt, copii ai lui Dumnezeu.

Mi-aduc aminte iarasi de o intamplare din curtea lui Caiafa. O femeie a indraznit sa ii zica Sfantului Petru: i tu esti dintre ucenicii Lui , cum ne vor zice si noua si ne zic: i tu esti unul dintre ucenicii Lui . i el a raspuns: Nu sunt! . A venit o portarita si i-a spus si ea. i uneia dintre ele ii raspunde cu juramant si cu blestem ca nu-L cunoaste. Fratilor, daca asa ca maine veti fi, de-aici, de undeva, trasi de haina, trasi la raspundere: Voi de ce ati fost acolo? Ce ati cautat? . Pai eu n-am fost eu nu-L cunosc. Nu L cunosc, nu L-am vazut niciodata . ()Fratele meu, daca tu pleci de aici si nu se vede din toata atitudinea ta, din toata miscarea ta, din toata vorbaria ta, daca nu se cunoaste ca tu ai facut parte dintre ucenicii Lui, ca L-ai cunoscut, atunci atunci calatoria ta pana aici de-ai fi venit aci ca musulmanii de la Mecca, in coate si-n genunchi, 360 de kilometri, cum fac ei, in genunchi, ca sa intre in cer (ca asta-i crezul lor), daca ai fi venit de la marginea tarii in coate si in genunchi pana aci, daca nu se vede in fiinta ta si in viata ta ca tu esti al Lui, ca tu tot...