1. Fa-ti respectuos datoria ta fata de parintii tai care te-au crescut si te-au ajutat sa ajungi ceea ce esti. Nu exista nici o limita, nici in timp si nici in posibilitati, de la care sa ai drept ca sa spui mamei tale sau tatalui tau: Nu va mai datorez nimic! Le esti dator totdeauna []1. Fa-ti respectuos datoria ta fata de parintii tai care te-au crescut si te-au ajutat sa ajungi ceea ce esti.

Nu exista nici o limita, nici in timp si nici in posibilitati, de la care sa ai drept ca sa spui mamei tale sau tatalui tau: Nu va mai datorez nimic! Le esti dator totdeauna si dupa ce se vor duce ei din lume,pana ce te vei duce si tu!2. Pana nu te duci din lume, fa-ti datoria ta fata de sotul taucu toata dragostea si ajutorul, si curatia, si manga-ierea, si pretuirea pe care i-ai promis-o in clipa unirii voastresi la care numai sotul tau are din partea ta totdeauna unicul drept in lume.3. Pana nu te duci din lume, fa-ti datoria ta fata de copiii tai, crescandu-i in asa fel, incat sa fie folositori si lui Dumnezeu, si neamului tau.

Numai atunci poti sa pleci linistit.4. Pana nu te duci din lume, daca inca nu te-ai predat lui Dumnezeu, ai grija si fa acum acest lucru.

Ca sa afli pacea cu Dumnezeusi iertarea pacatelor tale,si impartasirea cu Hristos la slava Lui,si dreptul de mostenire in imparatia Sa (II Ptr 1, 11),si in mantuirea Lui cea vesnica (I In 2, 17).5. Pana nu te duci din lume, te rog, fa aceste lucruri toate.

Pana nu te duci caci dupa ce te-ai dus in zadar ai sa te caiesti ca nu le-ai facut.

Nimic nu-ti va mai putea reda niciodata ceea ce ai pierdut!6. Cand sufletul este...