Oastea Domnului este ceea ce noi numim o lupta impotriva vrajmasului chiar cu pretul vietii. Cuvantul lupta ma duce cu gandul la armata. La acele uniforme purtate cu atata demnitate de cei ce fac parte din aceasta unitate, de timpul petrecut mai mult in slujba tarii decat acasa cu familia. Cumva o asociez cu o []Oastea Domnului este ceea ce noi numim o lupta impotriva vrajmasului chiar cu pretul vietii. Cuvantul lupta ma duce cu gandul la armata. La acele uniforme purtate cu atata demnitate de cei ce fac parte din aceasta unitate, de timpul petrecut mai mult in slujba tarii decat acasa cu familia. Cumva o asociez cu o tabla de sah in care pionii sunt soldatii, nebunii sunt slujitorii altarelor, turele sunt inaintasii, caii sunt cei responsabili de fiecare grup de soldati, regina e sufletul nostru, iar regele este Dumnezeu- Vesnicul nostru Comandant Suprem.

Poate va parea o comparatie neinspirata, dar am asociat asa pentru ca soldati suntem noi, trup si suflet, fiinte vii ce luptam zi de zi cu ceea ce este in jurul nostru. Slujitorii altarelor tin calea dreapta si sunt datori sa ne protejeze si sa impiedice vrajmasul de a se apropia de rege de regina. Am facut aceasta asociere pentru ca amandoi nebunii merg doar pe culoare si asta este si responsabilitatea slujitorilor bisericii-sa tina calea dreptei credinte caci doar asa ne pot pazi si pe noi.

Inaintasii i-am considerat potriviti pe marginea tablei pentru ca ei ne ghideaza si ne pazesc din umbra . Aparent au un loc nesemnificativ, dar oricand se cere ei pornesc in atac sa apere cauza prin umbra lor lasata prin scrieri si invataturi. Caii sunt ofiterii responsabili de fiecare grup de ostasi care mereu vor incerca sa ii tina pe acestia pe drumul cel bun, neinfricati sa apere cauza si sa duca solia mai departe.

Regina am numit-o sufletul nostru pentru ca la a doua venire Domnul ne va lua pe noi ca mireasa Lui si vom primi cununa imparateasca nevestejita. Ce mare binecuvantare va fi pentru sufletele ce vor face parte din mireasa lui Hristos! Nu exista fericire mai mare pe lumea aceasta!Regele, Comandantul nostru Suprem, Dumnezeul cerului si al pamantului este Cel cu autoritate suprema peste tot ce exista. Lui i se supune orice farama de creatie si El trebuie ascultat in orice vreme si orice loc si iubit mai mult ca propriul suflet.

Dar revin la inaintasi. Am spus despre ei ca ne ghideaza pasii de acolo din nefiinta, unde se bucura de rasplata randuita lor pentru toate jertfele facute aici pe pamant. Sfantul Apostol Pavel mereu indruma: aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta! (Evrei 13,7).

Citind in cartea Hristos-marturia mea despre tineretea Psalmistului Golgotei am aflat ca el nu a ezitat sa isi inchine viata Domnului. Ba mai mult si daruit viata total cauzei, asemenea unui soldat. Acest soldat a inceput a transmite informatii despre acest front al luptelor duhovnicesti tuturor celor ce au dorit sa il asculte si sa se alature in lupta,...