Ce slavit rasuna Adevarul in glasul rugaciunii lui Iisus Hristos, Domnul nostru, miscand si fericind sufletele ucenicilor care se rugau impreuna cu El! i viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu Adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis Tu Iata singurul loc din Sfintele Scripturi in care Domnul Dumnezeul []Ce slavit rasuna Adevarul in glasul rugaciunii lui Iisus Hristos, Domnul nostru, miscand si fericind sufletele ucenicilor care se rugau impreuna cu El! i viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu Adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis TuIata singurul loc din Sfintele Scripturi in care Domnul Dumnezeul nostru Isi spune, cu gura Lui sfanta, intreg Numele Lui Sfant, descoperindu-ne ca viata vesnica este chiar cunoasterea Lui.

Nu numai ca viata vesnica sta in ea. Ci ca este chiar ea.

Dupa cum Painea si Vinul Sfintei Impartasiri nu sunt numai inchipuirea Trupului si a Sangelui Sau, ci sunt chiar ele (Mat. 26, 26-28; I Cor. 10, 16).

Viata vesnica este!Iata trei cuvinte care intregesc un mare si cutremurator adevar! Viata vesnica este!Pentru ca exista un Dumnezeu Vesnic, exista si viata vesnica.

Pentru ca exista o dreptate vesnica, exista si rasplata vesnica.

Pentru ca exista o iubire vesnica, exista pentru ea si un loc vesnicsi pentru ca Adevarul este vesnic, exista si viata vesnicaAici Mantuitorul vorbeste nu de existenta, ci de viata vesnica.

Noi putem avea o existenta vesnica, fara sa avem viata vesnica.

Adevarul stiintific care spune ca nimic nu piere, ci totul se transforma este chiar el o marturie zdrobitoare impotriva tuturor acelora care sustin aceasta in privinta lucrurilor materiale, dar o tagaduiesc in privinta celor duhovnicesti.

Adica tocmai in privinta acelora care, chiar prin natura lor nespus superioara celorlalte, fac sa straluceasca nespus mai puternic acest nemuritor adevar.

Existenta vesnica o avem cu totii. Dar viata vesnica nu o vor avea decat acei care Il cunosc pe Dumnezeu Tatal si pe Iisus Hristos, Fiul Lui, cu acea cunoastere care este o descoperire si o impreunare desavarsita si eterna.

Care Il cunosc pe Dumnezeu cu acea cunoastere ce il face pe sufletul care o dobandeste sa devina de aceeasi natura duhovniceasca cu HristosCare se altoiesc, sudandu-se in Hristos, devenind ca El, cum ramul in tulpina, cum mladita in vita, cum madularul in trup.

Caci un astfel de credincios devine o prelungire, in timp si in lucrare, a lui Hristos Iisus, Cel care este Tulpina sa si Capul sau.

Existenta vesnica o au toti oamenii.

Numai ca aceasta existenta nu va fi a tuturor sufletelor la fel.

A unora va fi moarte, pe cand a altora va fi viata.

Existenta...