Vorbirea fratelui Ioan Voina, de la o adunare 1976 () S-a vorbit atat de mult si poate ca ar fi de-ajuns. As vrea sa ma folosesc si eu de versetul citit de fratele Gligor si anume de la Evrei 3, 1: Frati sfinti care aveti parte de chemarea cereasca, atintiti-va privirile la Marele Preot []Vorbirea fratelui Ioan Voina, de la o adunare 1976 () S-a vorbit atat de mult si poate ca ar fi de-ajuns.

As vrea sa ma folosesc si eu de versetul citit de fratele Gligor si anume de la Evrei 3, 1: Frati sfinti care aveti parte de chemarea cereasca, atintiti-va privirile la Marele Preot si Apostol al marturisirii voastre, adica la Iisus .

Intr-adevar, privire noastre trebuie sa fie indreptate la El.

Ne bucuram din toata inima ca suntem atatia aici; si stim, si credem, suntem convinsi ca El este in mijlocul nostru. Chiar daca ar fi in mijlocul nostru numai datorita celor sinceri care au venit aici totusi El este si pentru ceilalti, pentru ca sa-i indemne, sa-i cheme si sa le aduca mantuirea in dar.

Eu ce sa spun ma simt atat de fericit! Niciodata in viata nu m-am simtit, nicaieri, fericit ca la picioarele Lui, langa El.

Sa citim un verset din Efeseni capitolul 3, versetul 19. In chip deosebit e acest verset: i sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu . Vreau sa ma marginesc la acest verset, [amintind] ce a spus si fratele Gligor: Caci multi s-au abatut cu privirile de la Acela care i-a dat viata pentru noi, Acela care a platit pretul pentru noi pe Calvar .

Mi-aduc aminte (au vorbit si fratii mai inainte) de unele lucruri cu privire la Lucrare. Sunt aproape 50 de ani, aproape o jumatate de veac, de cand a facut Dumnezeu Lucrarea aceasta in tara noastra; si stim ca a trecut prin atatea greutati aceasta Lucrare. Ne bucuram din toata inima ca invatatura ei a fost atat de curata, incat iata, Dumnezeu, dupa o jumatate de veac, ne-a ajutat sa ne vedem la picioarele Lui, sa ne bucuram de prezenta Lui, sa ne bucuram de numele Lui, in fata Caruia se va pleca orice genunchi al celor din cer, de pe pamant si de sub pamant. tim ca Lucrarea aceasta nu a vorbit despre altceva, nu a vrut sa cunoasca altceva, decat asa cum spune Apostolul Pavel: pe Iisus si pe El rastignit . i ma bucur astazi cand vedem intr-adevar ca s-a ridicat acest [adevar] din nou in fata sufletelor care ne aflam aici, acest Nume Sfant si Vesnic prin care, sigur, doar prin acest Nume putem fi mantuiti. Poate sunt multi dintre noi care isi dau seama ca nici o fericire nu au avut in lumea aceasta, decat numai la Sanul Lui si la picioarele Lui.

Frati sfinti care aveti parte de chemarea cereasca Care am avut parte de chemarea cereasca, nu de chemarile ceresti, ci de chemarea cereasca. O singura chemare am avut din partea lui Dumnezeu, cum ne spune Apostolul Pavel si in Efeseni 4, 1: Va indemn eu, cel intemnitat pentru Domnul, sa va purtati intr-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o . De chemarea pe care ati primit-o .

Ne bucuram din toata inima ca ne aflam aici si stim ca El este in mijlocul nostru. Cum a spus si fratele Stanila, ar fi mult de vorbit in directia aceasta, cu privire la mantuirea noastra si cu privire la starea noastra, cand ne aflam in ajunul venirii Domnului Iisus si cand sunt atatea suflete si stim ca sunt si aici atatea suflete care poate ca si-au intors privirile de la Domnul Iisus si au privit in alta parte; si din pricina aceasta au ramas izolati de mantuire. Pentru ca in nimeni altul nu este mantuire, ca nu s-a dat sub cer un alt nume prin care sa putem fi mantuiti . Ma simt atat de fericit, iubitii mei, pentru ca s-au [rostit adevaruri] atat de minunate cu privire la acest Nume pentru ca, sigur, atatia si-au intors privirile de la El, s-au dus in alte parti si au ramas izolati de Acela care i-a dat viata pentru noi, de Acela care a platit pretul pentru noi.

Desi timpul este foarte inaintat, [totusi], asa cum fratele Stanila a staruit, vorbind cu cuvinte asa de minunate despre decretul acela pe care Dumnezeu l-a dat [pentru noi] fara sa meritam, am dori [sa intrebam] daca sunt aici suflete care vor sa faca legamant cu Dumnezeu, care vor sa-si incredinteze soarta in mana lui Dumnezeu. Traim vremuri biblice si apocaliptice, asa cum s-a vorbit de la Daniel de catre fratele. Iubitilor, daca este cineva indemnat si vrea sa faca pasul acesta, Domnul Iisus este de fata.

Iata un suflet Cine mai este care sa faca pasul acesta? Am avut ocazia, la Baia de Cris, [sa aud] marturisirea a 23 de suflete, cum n-am mai auzit in adunare astfel de marturisiri ca atunci.

Cine vrea sa mai faca pasul acesta? Iata, Eu stau la usa si bat , spune Domnul Iisus. Daca asculta cineva si deschide, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine . Mai este vreun pacatos sau vreo pacatoasa? Numai pentru cei pacatosi a venit Domnul Iisus. Este cineva care vrea sa faca pasul acesta? Indrazniti, fratilor, nu va rusinati. Poate, cum a spus fratele Stanila, va pune vrajmasul rusinea in fata. In capitolul 55 de la Isaia, spune: Voi, toti cei insetati, veniti la ape . Cine inseteaza dupa El, cine vrea, sa vina si sa bea din Apa Vietii, fara bani si fara plata. i sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta, sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu. Ne aducem aminte de atata dragoste din partea lui Dumnezeu de atata dragoste s-a vorbit si aici, iubitii mei; Insusi El este dragostea.

Cine s-a gandit ca o sa putem sa fim in asa mare numar aici si totusi sa fie suflete carora sa le fie frica sa-si incredinteze soarta in Mana lui Dumnezeu? Cand Domnul Iisus a vorbit cu samariteaca, ea n-a mai stat pe ganduri. Chiar si galeata si-a lasat-o acolo. Atat de fericita a fost ca a primit Apa cea Vie, ca a mers in cetate sa-i anunte si pe altii. Sa-ti incredintezi viata in mainile lui Dumnezeu, cum spunea fratele Stanila odata: i-e frica sa traiesti cu Dumnezeu? Dar cu cel rau nu ti-e frica? . Nu ne este frica sa traim mai departe in pacat, fratilor si surorilor? Aceasta este o clipa care poate sa va fie unica in viata. Ia ganditi-va putin la tanarul bogat. A mai avut el ocazia ca sa-L intalneasca pe Domnul Iisus si El sa-i mai vorbeasca, pentru a se putea intoarce? Niciodata! Zaheu a avut o singura ocazie in viata? A avut! A prins-o? A prins-o! Ierusalimul a avut ocazii de atatea ori, caci i s-a spus: Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De multe ori am vrut sa strang in jurul Meu pe copiii tai cum isi strange gaina puii sub aripi, dar n-ati vrut. Iata, acum vi se lasa casa pustie . Dar a mai avut el prilejul acesta vreodata? N-a mai avut niciodata. Deci iata, aveti un prilej pe care poate nu-l veti mai apuca niciodata. Nu ne gandim in ce stare se afla omenirea astazi? Ca Domnul e aproape la usi; e gata sa vina. Voi, toti cei insetati, veniti la ape. Chiar si cei ce nu au bani, veniti si cumparati vin si lapte fara bani si fara plata. Cautati-L pe Domnul cata vreme se poate gasi, chemati-L cata vreme este aproape. Nu se poate oricand gasi! Nu oricand Domnul este aproape. Iubitii mei, acum e mai aproape ca oricand, de fiecare dintre noi, de fiecare dintre fratiile voastre.

Dragii mei, ganditi-va ca starea din seara aceasta e filmata in fata lui Dumnezeu si ne vom vedea odata filmati in fata lui Dumnezeu am auzit Cuvantul lui Dumnezeu, am fost aici si cum spune Domnul: Eu n-am venit sa judec lumea, ci sa mantuiesc lumea, dar cuvintele pe care vi le-am spus, acestea va vor judeca in ziua de apoi . Sa nu cumva sa ne judece aceste cuvinte pe care le-am auzit, iubitii mei.

Nu-L lasa sa plece trist, / poate niciodata, / Mana Lui la usa ta / n-are sa mai bata , spune cantarea. Care poate sa spuna, dintre cei de fata, ca pentru el Domnul Iisus nu i-a varsat sangele pe calvar? Cine ar putea sa spuna lucrul acesta? Mantuirea s-a facut de atunci pentru toata suflarea. Deci trebuie numai sa o recunoastem. Cine e acela care nu vrea sa recunoasca ca Domnul Iisus i-a varsat sangele pentru el? Este cineva care poate sa spuna lucrul acesta? Nu i a varsat sangele pentru fiecare dintre noi? In capitolul 10 din Faptele Apostolilor, la versetele 42 si 43, spune: Iisus ne-a poruncit sa propovaduim norodului ca El este randuit de Dumnezeu Judecatorul celor vii si al celor morti. Toti prorocii marturisesc despre El ca oricine se increde in El capata, in Numele Lui, iertarea pacatelor . Oricine se increde in El! Nu vrei sa ti se ierte pacatele, fratele si sora mea? Oricine se increde in El capata, in Numele Lui, iertarea pacatelor. In capitolul 3 de la Ioan, versetul 16 spune: Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica . Viata vesnica! Fratele meu, vrei sa te lipsesti de viata vesnica? Fa o comparatie intre viata vesnica si viata asta amarata de pe pamant. Merita sa pierzi viata vesnica pentru viata asta atat de scurta si atat de nenorocita? Cum spune la Iov in capitolul 14 ca: Viata omului pe pamant este foarte scurta si-i plina de necazuri . Iata, sa facem comparatie, [intre aceasta] si viata vesnica. titi dumneavoastra ce inseamna viata vesnica, fara de sfarsit, fara de dureri, plina de mangaieri si de fericiri vesnice? Cine vrea sa primeasca viata vesnica?Voi mai citi un verset din Faptele Apostolilor 13, 48: Neamurile se bucurau cand au auzit lucrul acesta si preamareau Cuvantul Domnului. i toti cei ce erau randuiti sa capete viata...