Biserica cinsteste si moastele, ramasitele din trupul Sfintilor, pentru nestricaciunea in care ele raman si pentru minunile ce se fac prin ele. In Sfanta Scriptura, avem cazul de la II Regi 13, 21, cand un mort a fost ingropat in mormantul proorocului Elisei, si, atingandu-se mortul de osemintele proorocului, a inviat, sculandu-se si stand pe []Biserica cinsteste si moastele, ramasitele din trupul Sfintilor, pentru nestricaciunea in care ele raman si pentru minunile ce se fac prin ele. In Sfanta Scriptura, avem cazul de la II Regi 13, 21, cand un mort a fost ingropat in mormantul proorocului Elisei, si, atingandu-se mortul de osemintele proorocului, a inviat, sculandu-se si stand pe picioarele lui.

Sfanta Scriptura ne graieste si despre mijlocirea de Dincolo a Bogatului nemilostiv ajuns in iad. El cerea, nu Domnului Iisus, nu vreunui inger, ci Parintelui Avraam, sa trimita pe cineva din lumea vesnicei iubiri la cei cinci frati ai lui de pe pamant, ca sa nu vina si ei in locul de chin unde se afla; iar pentru sine, tot Parintelui Avraam ii cerea sa vina Lazar, cel pe care nu l-a miluit pe pamant, macar cu o picatura din apa fericirilor eterne. Amandoua cererile i-au fost respinse. Pentru fratii de pe pamant era ascultarea de Moise si de prooroci, implinirea Sfintelor Scripturi; iar pentru sine totul era prea tarziu (Lc 16, 19-31).

Sfantul Ioan, exilat in Insula Patmos, vede un inger ce s-a oprit in fata altarului ceresc cu o cadelnita de aur. I s-a dat tamaie multa ca s-o aduca, impreuna cu rugaciunile tuturor Sfintilor, pe altarul de aur, care se afla inaintea scaunului de domnie (cf. Apoc 8, 3).

Iata, dar, ca Sfintii bineplacuti lui Dumnezeu slujesc Lui, aducand rugaciuni pe altar. In mijlocirile lor, vom gasi si cereri de impotrivire asupra locuitorilor pamantului, pentru sangele varsat al martirilor maltratati pentru credinta lor in Domnul Iisus Hristos (cf. Apoc 6, 9-11). Li s-a dat fiecaruia haina alba si li s-a spus sa mai odihneasca in asteptarea celor ce vor mai veni dupa ei, omorati ca si ei. i toti care voiesc sa traiasca cucernic in Hristos-Iisus vor fi prigoniti. Iar oamenii rai si amagitori vor merge spre tot mai rau, ratacind pe altii si rataciti fiind ei insisi (II Tim 2, 12-13). i aceasta descoperire a Duhului Sfant e adeverire pentru toate veacurile pana la sfarsit.

Sunt si sfinti necunoscuti sau cunoscuti de prea putini crestini, care au avut viata sfanta, neprihanita si un sfarsit crestinesc. Ei mijlocesc pentru fratii lor in mijlocul carora au trait ca niste lumini, blanzi ca mieluseii, smeriti, dar uriasi in faptele credintei si inaltati prin har: Sfantul Parinte Iosif Trifa, intemeietorul Oastei Domnului, Parintele Vasile Ouatu, fratii: Marini, Munteanu, Mermezan, Valer, Moruz, Traian, David si multi altii, si care vor mai veni, martiri si eroi ai veacului nostru, care s-au jertfit pe altarul dragostei fara de margini al Domnului Iisus, pentru mantuirea neamului nostru si slava Sfintei Sale Biserici. i cati vor mai fi pe care nu-i stim si nu-i cunoastem acum, dar ii vom cunoaste cand vom fi ajuns Acasa.

La prima inchisoare, trecand prin valuri grele de nedescris, satana venea prin vise de noapte cu fel de fel de amagiri. Prin rugaciuni staruitoare, ceream Domnului sa visez sfinti. i intr-o noapte, in vis, ne aflam toti cei intristati pe un platou imens, de...