Adevarul este ceea ce este! Adica este realitatea unica, neschimbata, intreaga si eterna. Adevarul este ceea ce are valoare vesnica. i in marime, si in durata, si in pret. Adevarul nu are un trecut si un viitor. Are numai un vesnic prezent. Adevarul nu are un moment al lui in care este. i un altul []Adevarul este ceea ce este! Adica este realitatea unica, neschimbata, intreaga si eterna. Adevarul este ceea ce are valoare vesnica. i in marime, si in durata, si in pret. Adevarul nu are un trecut si un viitor. Are numai un vesnic prezent. Adevarul nu are un moment al lui in care este. i un altul in care nu e, ci el este dintotdeauna si pe totdeauna. Adevarul nu are un loc unde el este de un fel si un altul unde sa fie de alt fel. Ci el este acelasi oriunde.

Ceea ce se schimba dupa oameni, sau dupa imprejurari, sau dupa interese, sau dupa simpatii, acela nu este Adevarul, ci minciuna. Ceea ce cauta la fata omului, aceea nu este dreptatea, ci nelegiuirea. Ceea ce judeca dupa doua feluri, pe unul asa si pe altul altfel, nu este legea, ci tirania. Hristos e Adevarul, pentru ca El nu Se uita la fata omului, ci la inima lui (Rom. 2, 11-16).

Nu la vorbele cuiva, ci la faptele sale. Cuvantul lui Dumnezeu este Adevarul, pentru ca el patrunde ca o sabie cu doua taisuri, despartind pana la profunzime ceea ce este lumina de ceea ce este intuneric si ceea ce este viu de ceea ce este mort (Evrei 4, 12-13). Intelepciunea lui Dumnezeu este Adevarul, pentru ca ea nu poate fi nici inselata (Ioan 2, 23-25), nici inselatoare (Rom. 3, 3; Isaia 54, 10).

Oricine vine la El nu va fi izgonit afara (Ioan 5, 24). Dar oricine nu crede in El nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu va ramane peste el (Ioan 3, 36).

Se poate asemana Cuvantul lui Dumnezeu cu multe, dar nimic nu seamana cu el. Adevarul poate fi asemanat cu toate acelea in care este o parte din el, dar nici una din toate acestea nu poate fi asemanata cu el, pentru ca nici una nu-l reprezinta in intregime. El este fiecare si totusi este mai mult decat toate. Adevarul poate fi ca o stanca de neclintit. Dar nici o stanca nu poate fi ca Adevarul, pentru...