Aici trebuie sa ingenunchem! Despre acest loc nu se poate scrie si citi decat in genunchi. Nu se poate vorbi si nu se poate asculta decat cu glasul scaldat in lacrimi, cu inima scaldata in flacari, cu toata fiinta scaldata in adoratie O, Golgota, loc unic, care ne graieste nemarginit mai cutremurator decat Sinai, o, []Aici trebuie sa ingenunchem!Despre acest loc nu se poate scrie si citi decat in genunchi.

Nu se poate vorbi si nu se poate asculta decat cu glasul scaldat in lacrimi,cu inima scaldata in flacari,cu toata fiinta scaldata in adoratieO, Golgota, loc unic, care ne graieste nemarginit mai cutremurator decat Sinai,o, Golgota, munte mai inalt decat Moria, altar mai sfant ca Sfanta Sfintelor!Pe tine am primit nu zece porunci, ci numai una singura, dar inmiit mai cutremuratoare. Porunca iubirii si a Jertfei.

Lumina ta nu era cea a fulgerelor inspaimantatoare de pe Sinai, ci lumina negraita a sarutului lui Dumnezeu, imbratisandu- i cel mai pierdut si cel mai dorit dintre fiii Lui: Omul.

Jertfa Ta nu era jertfa de jos in sus a unui singur fiu al iubirii, pentru dovedirea unei singure credinte si pecetluirea unui singur legamant ca pe Moria ci negraita Jertfa de Sus in jos, mai mare decat a tuturor fiilor iubirii, a tuturor credintelor si legamintelor ei.

O, Golgota, singurul loc ceresc pe acest pamant unde Dumnezeu, coborandu-Se, a ramas intre noi toti, al nostru si al tuturor.

O, Golgota, pe tine Il putem vedea toti oamenii pe Dumnezeul nostru. Nu numai unul, ca pe Sinai Moise.

Nici numai doi, ca pe Moria Avraam si Isaac.

Nici numai trei, ca pe Tabor ...