Rugaciunea fratelui Traian Dorz la adunarea de consfatuire de la Calan 22 iunie 1985 In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se Numele Tau. Vina imparatia Ta si faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele []Rugaciunea fratelui Traian Dorz la adunarea de consfatuire de la Calan 22 iunie 1985In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se Numele Tau. Vina imparatia Ta si faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri. i nu ne duce pe noi in ispita, ci izbaveste-ne de cel rau. Ca a Ta este imparatia, puterea si slava acum si-n veci. Amin.

Doamne Dumnezeu si Tatal nostru, Dumnezeul si Mantuitorul nostru cel dulce, Iisuse Doamne, si dulcele nostru Mangaietor, Duhule Sfinte, din toata inima Iti multumim ca-n aceasta seara ai fost cu noi; ca ai inlesnit intalnirea noastra, ca ai pus pe inima fiecarui frate si sora care au luat parte la aceasta stare de vorba gandul sa vina. Le-ai intocmit si le-ai inlesnit cararile si ai sprijinit si ai binecuvantat aceasta ajungere si aceasta stare de vorba aci impreuna. Din toata inima Iti multumim. Iti multumim ca, printre cei dintai, ai fost Tu aici si ai ramas mereu in mijlocul nostru. Am simtit prezenta Ta binecuvantata, care ne-a inviorat inima si care ne-a daruit duhul aceleiasi intelegeri si al acelui fel de gandire si de simtire ca toti sa fim o inima si-un gand, dupa cum a fost dorinta Ta, dupa cum e porunca Ta si Cuvantul Tau.

Multumim din toata inima ca ai facut sa fim intelesi; [sa fie intelese] gandurile noastre si cuvantul nostru de catre fratii si surorile care l-au auzit. Multumim din toata inima ca ai pus in inima tuturor acelasi fel de simtire si de gandire care a fost in inima noastra.

Multumim pentru ajutorul pe care ni l-ai dat si de data aceasta prin cuvantul de imbarbatare si de mangaiere al fratilor nostri. Din toata inima Iti multumesc ca, daca ai randuit acest drum greu pentru mine si daca voia Ta este sa-l fac, mi-ai daruit acum incredintarea ca nu ma duc singur: nu numai ca Tu esti cu mine, dar ca fratii mei si surorile mele, cu rugaciunile, cu dragostea, cu lacrimile lor, ma vor insoti. Ce fericit voi fi! Orice cuvant pe care-l voi spune acolo, orice rugaciune pe care o voi inalta catre Tine va fi cu gandul la fratii mei si la surorile mele pe care i-am vazut cu lacrimile pe obraji in seara aceasta si cu hotararea neclintita si frumoasa de a ne insoti impreuna. Tu nu ai lasat sa fim despartiti niciodata. Din toata inima Iti multumim ca nu ne ne-ai lasat despartiti. Oricate lupte au fost, oricati vrajmasi dinauntru si din afara, vazuti si nevazuti, au cautat sa ne dezbine, sa ne desparta, Tu n-ai lasat sa fim despartiti. Din toata inima Iti multumim. Ce fericiti suntem cand ne vedem! Ne-am obisnuit ca, de fiecare data, printre multe fete pe care le-a veam inainte, sa deosebim fetele iubite, fetele scumpe, ochii dragi si umezi aprobarea si consimtamantul lor la tot ceea ce faceam. Doamne cat de singuri am fost candva Iti multumim ie ca n-ai lasat sa ramanem singuri. Ca chiar daca am alergat si-am umblat atatia ani de zile plangand, cand am aruncat samanta, acum, cand ne intoarcem, strangem snopii cu bucurie si cu cantari de lauda pentru Tine.

Iti multumim ca ne-ai daruit rugaciuni biruitoare, cuvant biruitor, lupte biruitoare, suferinte biruitoare si n-ai lasat sa fim infranti niciodata. Ci, in mijlocul tuturor incercarilor, ai tinut treaza in inima noastra nadejdea ca va veni o zi, ca va veni o ziO Doamne, Tu ne-ai ajutat acum sa vedem o zi pe care o visam numai gandindu-ne de departe la ea; si-acum Tu ne-ai daruit aceasta bucurie, dupa cum a zis fratele. De cate ori am vorbit cu lacrimi intre noi, acum zeci de ani, in mijlocul intunericului, despre lumina aceasta! Iti multumim din toata inima ca ne-ai dat-o; ie, in primul rand, si dupa aceea ne rugam sa le rasplatesti tuturor celor prin care ne-o dai.

Binecuvanteaza patria noastra, locul de leagan al parintilor nostri, al mormintelor lor pamantul pe care au calcat inaintasii nostri, pe care au calcat urmele micute si dragi ale copilasilor nostri. In limba patriei acesteia ne-am spus cantarile noastre, cuvintele de dragoste catre fiintele pe care le-am iubit, ruga ciunile noastre catre Tine, cantarile iubirii si ale lacrimilor noastre. Din toata inima Iti multumim pentru patria aceasta, pe care o iubim. Ne rugam pentru conducatorii pe care i-ai randuit Tu in ea sa-i binecuvantezi, Doamne, si sa le rasplatesti pentru libertatea pe care o avem astazi sa ne vedem fara piedica si fara temeri unii pe altii si sa putem sa ne indemnam unii pe altii la dragoste si la fapte bune. Sa ne putem implini datoria de recunostinta fata de mormintele sfinte ale parintilor nostri si sa ne putem implini datoria cresterii evlavioase catre copiii nostri care ne asculta.

Te binecuvantam pentru fiintele care ne iubesc si pe care le iubim. Din toata inima Iti multumim pentru fratii nostri, lucratorii Tai buni, batrani si tineri; pentru surorile noastre, mamele, sotiile, fiicele noastre pe care Tu ni le-ai dat ca o mangaiere fericita in zilele noastre de incercare si ca un ajutor atat de minunat in lupta noastra atat de frumoasa, dar atat de grea adeseori.

Te rugam sa binecuvantezi tineretul Lucrarii, copiii Tai, copiii nostri trupesti si sufletesti. Sa ne ajuti sa-i vedem tot mai mult si tot mai minunat crescand inzestrati cu Duhul Tau si cu harul Tau. i, din mijlocul lor, pregateste-l pe acela caruia ii vei incredinta Tu steagul cel mai frumos. Fa-l sa fie biruitor, stralucit in slujba Ta. Grupeaza in jurul lui mii de mii de viteji devotati cauzei Tale, hotarati si statornici, talentati si frumosi.

Binecuvanteaza vremile noastre de acum si din viitor. Fa-le pasnice si libere. Trimite duh de pocainta si de intoarcere la Tine peste tot poporul...