Sa fim gelosi pentru Lucrarea Domnului si sa tinem cu toata inima la tot ce este al ei. Sa-i pregatim hrana cea mai gustoasa la mesele ei duhovnicesti. Cele mai dulci cantari, cele mai placute cuvantari, cele mai inalte rugaciuni, cele mai curate meditatii. Sa-i privim totdeauna cu cea mai mare dragoste si admiratie pe []Sa fim gelosi pentru Lucrarea Domnului si sa tinem cu toata inima la tot ce este al ei. Sa-i pregatim hrana cea mai gustoasa la mesele ei duhovnicesti. Cele mai dulci cantari, cele mai placute cuvantari, cele mai inalte rugaciuni, cele mai curate meditatii.

Sa-i privim totdeauna cu cea mai mare dragoste si admiratie pe fratii si surorile noastre, fara sa vedem nici un cusur la nici unii si sa nu ingaduim nimanui sa ni-i vorbesca de rau. Daca le vedem scaderi, sa le acoperim cu rugaciune. Daca descoperim slabiciuni, sa le indreptam cu lacrimi si blandete. Daca avem de facut mustrari, sa le facem mai mult in genunchi, cum a facut Samaritenul Milostiv cand dezinfecta ranile fratelui cazut.

Sa fim gelosi pentru specificul Fratietatii noastre randuit ei de Duhul Sfant. Tot ce-i al ei frumos sa-l facem si mai frumos. Tot ce-i al ei bun sal facem si mai bun. Tot ce-i al ei castigat cu jertfe sa-l pastram cu scumpatate, ca pe lumina ochilor nostri. Aceasta este o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, fiindca este scris: Daca nu poarta cineva grija de ai lui, este mai rau decat un pagan (I Tim 5, 8).

Traian Dorz, din cartea Intai sa fim