Bineinteles c omul nu poate tr i mereu in belsug De multe ori chiar omul care nu s-a n scut in s r cie si n-a cunoscut prea mult lipsurile vietii, ajunge totusi s le guste in lumea aceasta. De bine nu se teme nimeni, dar de r u trebuie s se team oricine. Pe p mintul acesta mai multi oameni []Bineinteles c omul nu poate tr i mereu in belsug De multe ori chiar omul care nu s-a n scut in s r cie si n-a cunoscut prea mult lipsurile vietii, ajunge totusi s le guste in lumea aceasta. De bine nu se teme nimeni, dar de r u trebuie s se team oricine.

Pe p mintul acesta mai multi oameni tr iesc in lips decit in belsug. Totusi sint foarte multi sint din ce in ce mai multi acei tineri care n-au cunoscut inc niciodat in viata lor lipsa de nimic. Au avut si au din belsug de toate. Dar dintre tinerii credinciosi cei mai multi s-au n scut din familii s race sau mijlocii, unde usor pot veni si vremuri in care s cunoasc si lipsa. Se intimpl totusi c Domnul in bun tatea Sa fat de toti oamenii s -si aleag slujitori ai S i si dintre tinerii n scuti in case imbelsugate. E adev rat c acolo ispitele sint mai mari, primejdiile sint mai multe, iar Cuvintul Domnului este ascultat mai greu dar ce este oare cu neputint la Dumnezeu?In Sfinta Scriptur sint ar tati o multime de tineri credinciosi care au f cut o mare cinste lui Dumnezeu pe p mint cu toate c s-au n scut din p rinti bogati. Prin conditiile pe care le-au avut ei au putut face nespus mai mult pentru Dumnezeu decit cei care erau lipsiti de mijloace. Belsugul p mintesc nu i-a impiedicat s -L urmeze pe Hristos, ci dimpotriv , i-a ajutat s -L poat sluji mai frumos.

Trecind gr biti peste tinerii Vechiului Testament cum era Moise crescut in belsugul Egiptului Sau David, sau Daniel si atitia altii ca ei, toti crescuti si tr iti in mare belsug, dar toti ajunsi mari oameni ai lui Hristos vom ajunge la minunatii tineri ai Noului Testament care din dragoste pentru Iisus Hristos au dispretuit toate si le-au socotit ca pe un gunoi fat de pretul nespus de mare al cunoasterii si dobindirii lui Hristos (Filip.3,7-11).

Ce minunate sint de exemplu vietile celor sase tineri al c ror nume la toti incepe cu T. Teofil. Era dintr-o familie aleas si un tin r foarte cult. Coleg si prieten apropiat al sf. Luca si el la fel de tin r. Cu o inim plin de dragostea lui Hristos c uta Cuvintul Lui si iubea Imp r tia Sa. Datorit st ruintelor si mijloacelor lui au fost scrise de c tre sfintul Luca cele dou c rti Dumnezeiesti ale Sfintelor Scripturi: Evanghelia sa si Faptele Apostolilor (Luca 1,3; Fap.

Ap.1,1). Tertiu. Un tin r de neam ales din Corint. Ajunsese atit de apropiat sfintului Pavel c Epistola c tre Romani i-a fost dictat lui si transcris de el (Rom.16,22). Tihic si Trofim. Doi tineri din Asia, care erau dintre cei mai apropiati tovar si de lucru ai marelui apostol si din cite se pare, erau si ei dintre cei mai cu bun stare. Datorit acestui fapt putuser s -si cistige o bun si aleas preg tire prin care au devenit atit de folositori Evangheliei lui Hristos si slujitorilor ei. Timotei si Tit. Acesti doi nedesp rtiti insotitori ai marelui Pavel c rora li s-a ar tat o atit de mare pretuire si care au dovedit asa de frumos c o merit . Au primit unele din cele mai grele ins rcin ri in munca cea atit de grea de atunci a m rturisirii Evangheliei. Dar ei, ca marii lor inaintasi, p r siser totul ca s -L urmeze pe Hristos.

Renuntaser la tot ce putea fi pentru ei niste r d cini...