11. Oricat de frumos a fost inceputul cuiva, oricat de greu a fost drumul mantuirii urcat dupa Iisus pana la o vreme si la un loc daca n-a fost pana la sfarsit in zadar a fost. Oricat de multe jertfe sa fi dat cineva pentru credinciosia si ascultarea lui fata de Hristos, chiar []11. Oricat de frumos a fost inceputul cuiva,oricat de greu a fost drumul mantuirii urcat dupa Iisus pana la o vreme si la un loc daca n-a fost pana la sfarsit in zadar a fost.

Oricat de multe jertfe sa fi dat cineva pentru credinciosia si ascultarea lui fata de Hristos, chiar pana la batranetea lui,si oricat de curata sa-si fi dus el sfintirea vietii sale, daca aceasta nu este dusa pana la moarte in frica de Dumnezeu,in ferirea de pacat si de ratacire,in dragoste si in partasie cu fratii sai, toate acestea pot fi in zadar.12. O, ce durere este si pentru noi cand privim acum peste cei cativa zeci de ani din urma si ne adu-cem aminte de marea multime a celor pe care si noi i am vazut si i-am auzit ce legaminte, ce hotarari, ce promisiuni frumoase au facut si ei Domnului i cat de putini au fost cei ce le-au tinut pana la ca-patul vietii lor!13. Avem albume cu fotografiile marilor adunari de candva, ale marilor vorbitori, cu flori, cu cantari, cu vorbe mari i cand le privim astazi ni se zdrobeste inima, cati s-au pierdut dintre ei! i daca sfarsitul a fost rau, ce folos de inceputul lor cel bun?14. I-am vazut pe unii tineri saraci si orfani, lipsiti si milogi.

Au cerut, au promis, au primitAu fost imbracati, au fost hraniti, au fost ajutati i au ajuns cunoscuti, au devenit scriitori, cantareti, slujbasi laudati si bogati i apoi au uitat totul!Acum sunt ingamfati, imbogatiti, grasi dar ii dis-pretuiesc pe cei ce i-au ridicat din noroi, i-au hranit si i au imbracatCe ganduri poti sa ai in inima privind acum la tot ceea ce fac si amintindu-ti ce faceau15. Acum acestia dispretuiesc, calca in picioare, strapung cu vorbe rele pe cel ce le-a facut si lor un nume,pe cei care i-au ridicat pana la a-i putea vedea si al-tiiPe cei ce nu i-au lasat sa moara in anonimatul mi-zerabil din care nu trebuia...