Ce spune Sfanta Scriptura Incinge-te cu sabia ta peste coapsa ta, puternice (Ps. 44, 4). Binecuvantat este Domnul Dumnezeu meu, Cel ce invata mainile mele la lupta si degetele mele la razboi (Ps. 143, 1). Pe zidurile tale, Ierusalime, Eu pun strajeri care nici zi, nici noapte nu vor tacea! (Isaia 62, 6). Sa nu te temi de []Ce spune Sfanta ScripturaIncinge-te cu sabia ta peste coapsa ta, puternice (Ps. 44, 4).

Binecuvantat este Domnul Dumnezeu meu, Cel ce invata mainile mele la lupta si degetele mele la razboi (Ps. 143, 1).

Pe zidurile tale, Ierusalime, Eu pun strajeri care nici zi, nici noapte nu vor tacea! (Isaia 62, 6).

Sa nu te temi de dansii, caci Eu sunt cu tine ca sa te izbavesc, zice Domnul (Ier. 1, 8 ). i daca trambita va da un sunet nelamurit, cine se va pregati de razboi? (I Cor. 14, 8 ).

Din afara lupte, dinlauntru temeri (II Cor. 7, 5).

Imbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului.

Pentru aceea luati toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si, toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare (Efes. 6, 11; 13).

Ducand aceeasi lupta pe care ati vazut-o la mine (Filip. 1, 30).

Caci voiesc ca voi sa stiti cat de mare lupta am pentru voi (Col. 2, 1).

Sa graim in fata voastra, cu multa lupta, Evanghelia lui Dumnezeu (I Tes. 2, 2).

Aceasta porunca iti incredintez, sa te lupti lupta cea buna (I Tim. 1, 18 ).

Lupta-te lupta cea buna a credintei, cucereste viata vesnica la care ai fost chemat si pentru care ai dat buna marturie inaintea multor martori (I Tim. 6, 12).

Sufera impreuna cu mine ca un bun ostas al lui Hristos Iisus. Nici un ostas nu se incurca in treburile vietii, ca sa fie pe plac celui care strange oaste (II Tim. 2, 3-4).

Tu fii treaz in toate, sufera raul, fa lucru de evanghelist, slujba ta fa-o deplin! (II Tim. 4, 5).

Lupta cea buna m-am luptat, calatoria am savarsit, credinta am pazit. De acum mi s-a gatit cununa dreptatii, pe care Domnul imi va da-o in ziua aceea, El, Dreptul Judecator, si nu numai mie, ci si tuturor celor ce au iubit aratarea Lui (II Tim. 4, 7).

In lupta voastra cu pacatului nu v-ati impotrivit inca pana la sange (Evrei 12, 4);Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita, caruia stati impotriva tari in credinta, stiind ca aceleasi suferinte indura si fratii vostri in lume (I Petru 5, 8-9).

Ce spun Sfintii ParintiDeci sa stiti, fratilor, ca tot timpul vietii noastre pe pamant este timp de lupta. Mii de patimi ne ataca, pe care trebuie sa le biruim, ca sa nu cadem in cursa lor astfel noi suntem ostasi si luptatori. Sf. Ioan Gura de Aur Omilia TesaloniceniNoi trebuie sa fim pururea inarmati pentru lupta, caci mare este in contra noastra, spre pilda, razboiul cel purtat de limba, cel purtat de ochi, cel purtat de felurite pofte. Acest razboi trebuie sa-l cucerim.

Ca un ostas viteaz deci, pururea sa stai gata de lupta. Cum te va chema trambita privegherii, iute pregateste-te de lupta si biruieste.

Noi trebuie sa ne varsam sangele pentru Hristos cu atata bunavointa cum ar varsa cineva apa. i cu atata usurinta sa ne dezbracam de trup cu cata ne dezbracam de haine Noi, care suntem ostasii lui Hristos.

Toata viata noastra sa o socotim timp de lupta si niciodata sa nu cautam odihna. Niciodata patimind sa nu ne suparam Va veni si timpul odihnei. Trebuie acum prin scarbe si necazuri sa dobandim aceasta odihna. Sf. Ioan Gura de Aur Omilia EvreiOstasul atunci se arata stralucit inaintea imparatului sau, cand poarta rani pe trupul lui. Tot asa si noi inaintea lui Hristos. Sf. Ioan Gura de Aur Omilia TesaloniceniCautati sa placeti Celui in a Carui Oaste sunteti, de la Care si plata o primiti. Sa nu fie gasit careva dezertor Sf. Ignatie TeoforulTu, pe care Ostirea Cereasca te-a inrolat in tabara ei spirituala, prin virtuti pastreaza nestricata si intreaga invatatura primita. Roaga-te si citeste in mod regulat. In felul acesta tu vorbesti cu Dumnezeu si El cu tine. El sa te formeze, El sa te invete in duhul invataturilor Sale Sf. CiprianCe spune Parintele IosifNumirea noastra de ostasi ai Domnului este pe baza Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii. Atat Sfanta Scriptura, cat si Sfintii Parinti ii numesc pe credinciosii adevarati ai lui Hristos ostasi ai Domnului. Noi vom ramanea pana la sfarsitul vietii noastre cu acest preafrumos si mult-spunator nume de ostasi ai Domnului.

Foaia Oastea Domnului , nr. 18/1930Oastea Domnului este aflarea si vestirea lui Iisus cel Rastignit.

Oastea Domnului este o miscare de renastere sufleteasca pentru a intarca raul de la izvor si a porni binele si indreptarea tot de la Izvorul...