Sf. Vasile cel Mare, la varsta de 30 de ani, un tinerel, a scris cele mai puternice invataturi si reguli monahale care se tin de mai bine de 1600 de ani. i spune acolo ca, din dragoste, izvorasc si smerenia si ascultarea. Smerenia naste ascultare, si ascultarea naste smerenie. Frati iubiti! M-am tot gandit la []Sf. Vasile cel Mare, la varsta de 30 de ani, un tinerel, a scris cele mai puternice invataturi si reguli monahale care se tin de mai bine de 1600 de ani. i spune acolo ca, din dragoste, izvorasc si smerenia si ascultarea.

Smerenia naste ascultare, si ascultarea naste smerenie.

Frati iubiti! M-am tot gandit la Domnul Iisus cum era El raportat la Maica Domnului, prin Buna Vestire? Era mic, foarte mic. Cum Se raporta Domnul Iisus la momentul Intampinarii Domnului cand Dreptul Simeon L-a inaltat si a zis frumoasele cuvinte, pe care le stim cu totii?S-a raportat ca fiind mic. Cum este Domnul Iisus in Potir, atunci cand ne impartasim cu El? El desi este intreg, nu doar o particica, totusi Se face mic. El S-a facut mai mic decat fiecare dintre noi. N-a venit intre noi ca noi sa-I slujim, ci El ne-a slujit.

Vrem cu-adevarat sa dobandim virtuti? Vrem cu-adevarat sa ascultam?Ne dorim ca in adunarile noastre sa arda din nou dragostea intre frati?Daca am invata cu-adevarat sa ne smerim, am atribui toate Celui dinaintea noastra: Domnului Iisus. Daca am invata sa ascultam, am invata sa ne smerim. i invers. Este o vorba in popor: Vreau sa fiu in largul meu. titi cand cineva se simte in largul lui in preajma ta? Atunci cand tu il slujesti pe el. ()Parintele Iosif a stat fata in fata cu Hristos, L-a privit in ochi pe Hristos de pe cruce. i L-a asumat pe Hristos cu propria viata. Parintele Iosif s-a daruit cu totul semenilor Fratele Iulian Toader (Bucuresti)