Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust.

Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga.

Punem cu lingura mamaliguta in formele de tarte, apoi le coacem in cuptor pentru 15-20 minute la temp. de 170 grade C.

Curatam si spalam ciupercile, le feliem.

Ceapa verde se spala si se taie bucatele, se pune la sotat cu ulei de masline, intr-o tigaie impreuna cu ardeiul spalat si taiat bucatele.

Adaugam sare si piper dupa gust, lasam sa se gateasca ciupercile la foc mediu pana scade apa lasata de acestea.

Adagam smantana pentru gatit, fierbem alte 10 minute ciulamaua la foc mic.

Oprim focul si presaram verdeata tocata.

Servim ciulamaua fiebinte cu mamaliguta abia scoasa din cuptor... Pofta buna!