Pentru a realiza aceasta gustoasa reteta de blinele cu gris aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, gris, oua, lapte, zahar, frpjdie, ulei, zahar si sare.

Se framanta drojdia cu zaharul si sarea pana devine lichida . Se adauga 2 3 linguri lapte caldut si se amesteca bine cu o lingura faina, lasand la loc cald ca sa creasca.

Grisul se fierbe cu un pahar si jumatate de lapte, se lasa sa se ra ceasca, apoi se adauga maiaua, se amesteca bine si se toarna un pahar de lapte fierbinte, se amesteca din nou, se acopera si se mai lasa 15 20 min. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura mare sau cu polonicul si se toarna in tigaia unsa putin cu ulei si bine infierbantata. (Stratul care se toarna trebuie sa fie ceva mai gros decat la clatite).

Se prajeste putin pe ambele parti si se asaza intr-o cratita unsa cu unt si asezata intr-un vas mai mare cu apa fierbinte pe marginea aragazului. Pe masura ce blinelele sunt gata, se ung cu o pana muiata in unt topit caldut asezandu-le una peste alta si tinand cratita acoperita cu capac.

Cand toate sunt gata se pun pe o farfurie.

Se servesc fierbinti cu unt topit, cascaval ras, ou rascopt tocat si smantana.