Pachetele de somon este un aperitiv cu peste delicios. Pentru a face aceasta reteta cu somon aveti nevoie de ton, somon afumat, branza de vaci,smantana,spanac si suc de lamaieAveam acasa un pachet de 100 de gr file de somon afumat. Ceea era destul de putin ca sa prepar ceva mai deosebit. Am avut insa si o conserva de ton si uite asa, cu inca deva ingrediente gasite prin frigider am pus la cale un aperitiv delicioas: pachetel de somon cu ton. Am facut si un dip pentru grisine si toate acestea la un loc au fost indeajuns pentru o gustarica-n doi :) . Pentru salata am folosit baby spinach, putin ulei, putina lamaie, un strop de mustar Dijon. Mai trebuie sa gasesti in bucatarie un vas micut care sa dea forma pachetelului. Il imbraci cu folie alimentara si il tapetezi cu bucatile de file de somon, lasand marginile sa atarne peste marginile vasului. Amesteci toate celelalte ingrediente, mai putin spanacul tocat. Pui jumate de compozitie in forma. Amesteci jumatatea ramasa cu cele doua linguri de spanac tocat si adaugi in vas. Impreunezi frumos marginile de file de somon si inchizi pachetelul, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider 2-3 ore. Rastorni pe o farfurie, dezlipesti usor folia et voil !Se serveste rece, cu dip si cu grisine.

Se potrivesc si cu un vin alb sec si rece. Alte retete recomandate: