In urma cu multi ani, am gasit aceasta denumire (mic dejun continental) in oferta unei agentii de turism si cum nu stiam despre ce este vorba, m-am interesat. Am gasit pe internet informatia cautata, la aceasta adresa, care merita consultata la nevoie:. http://www.family-holiday.ro/mic-dictionar-pe-intelesul-tuturor/In versiunea oficiala, turistica, micul dejun continental (complet) este cel mai economic si mai simplu de organizat, pentru ca nu trebuie decat sa aranjam frumos si imbietor masa. El se compune dintr-o bautura calda, nealcoolica (ceai, cafea, capuccino), la care se asociaza laptele.

La aceasta se adauga meniul fix, pentru acest gen de mic dejun si anume: produse de panificatie, sau de patiserie, unt, dulceata (sau miere) si apa minerala.

Am pus pe masa unt de casa, miere naturala de salcam si dulceata de caise, productie proprie.

In afara acestui mic dejun continental, mai este micul dejun englezesc (english breakfast) care pe langa ceea ce exista in meniul complet, mai are carnaciori de porc, sau sunca prajite, oua fierte, sau prajite, paine prajita, rosii si suc de fructe.

Micul dejun american (american breakfast) contine, in afara de ceea ce se gaseste in micul dejun continental si renumitele clatite, omleta simpla, sau cu diferite ingrediente, sucul natural de fructe...

In functie de sezon, la noi exista un alt gen de mic dejun traditional, pe care l-am gasit pe acest site: https://www.retete/retete/mic-dejun-traditional-de-sezon-75260.htmlUn meniu bun/o mancare buna trebuie sa fie si frumos prezentat(a).