Quiche cu broccoli este o reteta deoseibita pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta de quiche va trebuie 400 g broccoli.

Quiche cu broccoli este o reteta deosebita pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta de quichefaceti intai blatul: se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute.

Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Sunca se taie felii si se caleste 2-3 minute in 1 lingura ulei. Se adauga broccoli, se amesteca, se sareaza, pipereaza dupa gust si se opreste focul. Intr-un bol se bat ouale, se adauga smantana, cascavalul ras, sare, nucsoara si piper dupa gust. Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni coacerea inegala. Se adauga amestecul cu broccoli si se toarna sosul cu smantana si oua. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.

Quiche cu broccoli se serveste cald sau rece. E bun ca si aperitiv ori gustare.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tava Aida de la Kitchenshop.