De dragul ciupercutelor acestea intregi m-am decis sa fac o pizza, de post, pentru ca suntem in Postul Craciunului. A fost foarte buna si consistenta. Ca urmare, s-a terminat imediat, cate doua portii pentru fiecare, asa ca sunt sigura ca voi repeta aceasta experienta culinara.

Se face mai intai aluatul din: faina, drojdie, zahar, sare si apa calda. Dupa incorporarea acestor ingrediente se adauga o lingura de ulei de floarea soarelui si se mai framanta aluatul 1-2 minute, pana ce devine elastic si nelipicios.

Se acopera aluatul cu un servet curat si se da la caldura, intr-un loc ferit de curentii de aer rece, ca sa dospeasca, timp de 30 de minute.

Intre timp se spala ardeiul, se curata de cotor si de seminte, dupa care se taie julienne.

Se scot ciupercutele din borcan, se clatesc in mai multe ape reci si se lasa in strecuratoare, ca sa se scurga bine.

Se spala rosiile cherry si se injumatatesc.

Se razuieste cascavalul feliat.

Pentru servit, preparati intre timp un sos de rosii din: suc de rosii, sare, zahar, piper, boia de ardei, oregano, busuioc. Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe planseta infainata si se mai framanta 1-2 minute, ca sa devina mai ferm si sa se elibereze bulele de aer.

Se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 5-6 mm, care se pune in tava unsa cu ulei in prealabil.

Se unge foaia de aluat cu 5-6 linguri de suc de rosii, se condimenteaza cu: sare, piper, oregano si busuioc, dupa care se presara deasupra 2/3 din cantitatea de cascaval razuit.

Se taie piciorusele ciupercutelor si palarioarele se aranjeaza frumos si uniform pe toata suprafata. Folositi si piciorusele taiate ale ciupercutelor, distribuindu-le in centrul pizzei.

Se adauga apoi: jumatatile de rosii cherry, maslinele feliate si feliile de ardei capia. Se mai stropeste pizza cu 2-3 linguri de suc de rosii, se presara: sare, piper si busuioc uscat si la urma se presara si restul de cascaval razuit.

Se da tava la cuptor, la temperatura medie, pentru 20-25 de minute, pana ce se topeste cascavalul si pizza se rumeneste usor. Se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste imediat.

Pentru ca aluatul sa creasca repede si sa fie bun, respectati cantitatile indicate si urmati recomandarile de fabricatie . Folositi si piciorusele ciupercutelor, distribuindu-le in centrul pizzei. Serviti pizza fierbinte, cu sos de rosii.