Carnea de pui este o carne usoara si preferata de cei mai multi, iar reteta de pui la plaja este o reteta usoara, care intruneste toate calitatile nutritve ale unei mese.

Mai intai am pus o cana de orez la fiert in apa cu o lingurita de sare si o ciupitura de piper.

Intre timp am taiat toate legumele cubulete mai mari, ceapa julien, usturoiul si ardeiul iute marunt.

Orezul fiert l-am trecut prin jet de apa rece, si apoi l-am tras la tigaie in ulei de masline. La sfarsit am pus sofran. Pulpele de pui se condimenteaza dupa gust, eu am pus amestec indian, se rumenesc intr-o tigaie la foc tare;Dovleceii si ardei se calesc separat, se scot din tigaie, se pipereaza si se arunca cimbru cat sunt fierbinti.

In uleiul ramas si pun la calit ceapa, usturoiul, ardeiul iute la foc iute, apoi se sting cu rosiile taiate cubulete si se mai lasa cam 10 min.

Peste se pun apoi pulpele, ardeii, dovleceii toate rumenite anterior. Se mai pot pune dupa gust usturoi si cimbru extra. Toate amestecate se mai lasa 15 min pe foc, sau se baga la cuptor dupa preferinta.

Puiul se serveste cu garnitura de legume si orez.

Reteta de pui la plaja a fost propusa pe forumul retete de cristinamid.