Caciulile rusesti sunt niste prajituri de casa absolut delicioase, cu crema fina si 2 tipuri de blat, unul vanilat si unul cu cacao. Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!Pt. blat se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt (cernute) si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri, amestecand usor.

Jumatate din compozitia rezultata se toarna in tava (36 x 24 cm.) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 C pt. cca. 20 min. (pana trece testul scobitorii). In compozitia ramasa se adauga cacaoa si se amesteca usor.

Din blaturi se decupeaza cerculete (de preferat cat sunt calde). Pt. crema budinca se amesteca cu zaharul si ouale, apoi se adauga laptele si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana ce crema se ingroasa, apoi se adauga esenta de vanilie.

Ciocolata se rade, se adauga peste crema fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o crema matasoasa care se lasa la racit. Untul (la temperatura camerei) se freaca spuma (cu mixerul), apoi i se adauga cate o lingura de crema pana cand se incorporeaza toata.

Pe un cerculet maro se intinde crema, deasupra i se pune cerculetul alb, marginile se ung cu crema, apoi se tavalesc prin cocos.

Pt. glazura ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul si se amesteca pana cand se topeste, apoi se pune cu grija (cu o lingurita) deasupra fiecarui tortulet.

Reteta de caciuli rusesti a fost propusa de Georgy-anna pe forum culinar.

Pastrati caciulile rusesti la rece si serviti-le dupa ce au stat la temperatura camerei 10 minute.