Se pune morcovul la fiert. Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabuse. Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe. Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja- si de cea alba, neaparat, ca sa nu fie amar sosul, apui se taie felii. Intr-un vas se pun untul si zaharul care se topesc la foc mic. Se pun si feliile de portocale si vinul. Selasa sa dea cateva minute in clocot. Se scot pulpele din primul sos si se aranjeaza intr-un vas rezistent la foc. Cele doua sosuri- cel in care s-au inabusit pulpele si cel cu portocale se amesteca si se toarna peste pulpe. Se pune vasul la cuptor pana se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinti. Reteta a aparut in Carticica Practica-Masa de Craciun. Acolo era cu aripi de curcan si mai avea in plus un baton de scortisoara, pe care eu nu am indraznit sa-l pun.

Se pune morcovul la fiert. Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabuse. Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe. Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja- si de cea alba, neaparat, ca sa nu fie amar sosul, apui se taie felii. Intr-un vas se pun untul si zaharul care se topesc la foc mic. Se pun si feliile de portocale si vinul. Selasa sa dea cateva minute in clocot. Se scot pulpele din primul sos si se aranjeaza intr-un vas rezistent la foc. Cele doua sosuri- cel in care s-au inabusit pulpele si cel cu portocale se amesteca si se toarna peste pulpe. Se pune vasul la cuptor pana se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinti. Reteta a aparut in Carticica Practica-Masa de Craciun. Acolo era cu aripi de curcan si mai avea in plus un baton de scortisoara, pe care eu nu am indraznit sa-l pun.