Faina, semintele de in macinate, tarata de ovaz, zaharul maro, bicarbonatul alimentar, sarea, praful de copt, si scortisoara se amesteca toate. Apoi se adauga merele rase, morcovii rasi si nucile pisate, se amesteca din nou si la urma se adauga cele 2 oua care au fost amestecate cu laptele si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se pune compozitia in forme de muffins, in care am asezat chesele de hartie. Se pune compozitia de aluat pana sus, se da la foc potrivit la cuptor, se coc. Se introduce o scobitoare in centru lor, dupa aproximativ 25 de minute. In functie de cum iese scobitoarea (curata sau cu aluat necopt pe ea) se mai tin muffins-urile la cuptor sau se scot.

Faina, semintele de in macinate, tarata de ovaz, zaharul maro, bicarbonatul alimentar, sarea, praful de copt, si scortisoara se amesteca toate. Apoi se adauga merele rase, morcovii rasi si nucile pisate, se amesteca din nou si la urma se adauga cele 2 oua care au fost amestecate cu laptele si esenta de vanilie. Se amesteca totul bine, se pune compozitia in forme de muffins, in care am asezat chesele de hartie. Se pune compozitia de aluat pana sus, se da la foc potrivit la cuptor, se coc. Se introduce o scobitoare in centru lor, dupa aproximativ 25 de minute. In functie de cum iese scobitoarea (curata sau cu aluat necopt pe ea) se mai tin muffins-urile la cuptor sau se scot. Se servesc asa calde, ca snack langa o ceasca cu ceai sau se acopera si se tin la frigider sau pe masa in bucatarie, si se servesc dimineata la micul dejun, taiate in jumatate si cu cate o feliuta de unt pus pe ele. Se incalzesc la microunde ptr 30 secunde si se consuma cu o cana de lapte rece sau cald. Sunt delicioase, si aici ma repet, sanatoase.