Incalziti uleiul de masline, intr-o cratita cu fundul gros, adaugati si topiti untul, apoi caliti faina pana se aureste, amestecand continuu. Inglobati mustarul tip Dijon, berea si lasati la foc mic inca 2- 3 min, amestecand (daca doriti sa nu se simta prea tare aroma de bere, lasati amestecul pe foc timp mai mult). Corectati aciditatea dupa gust si dorinta, punand otet, zahar sau miere, iar prin adaugarea de seminte de mustar (albe sau negre ori in amestec), dati sosului o nota aparte. Condimentati cu sare si piper. Acompaniaza bine rasolul de vita, gratarul de porc sau vita, carnatii la gratar, crenvustii fierti, etc.

Incalziti uleiul de masline, intr-o cratita cu fundul gros, adaugati si topiti untul, apoi caliti faina pana se aureste, amestecand continuu. Inglobati mustarul tip Dijon, berea si lasati la foc mic inca 2- 3 min, amestecand (daca doriti sa nu se simta prea tare aroma de bere, lasati amestecul pe foc timp mai mult). Corectati aciditatea dupa gust si dorinta, punand otet, zahar sau miere, iar prin adaugarea de seminte de mustar (albe sau negre ori in amestec), dati sosului o nota aparte. Condimentati cu sare si piper. Acompaniaza bine rasolul de vita, gratarul de porc sau vita, carnatii la gratar, crenvustii fierti, etc. Vezi - Prepararea mustarului tip Dijon in casa