Detalii Maki Sushi
Ingredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic. Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider. Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert. Sa aveti un capac care se inchide foarte bine, dar inca nu il puneti. Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba. Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat. Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute. Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca. Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla. Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca. Cum asamblam sushi: Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori, dar se poate face foarte bine si fara el. Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa. Sa nu udati foile de nori! Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam 1 cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita. Se lipeste cu partea in care ati lasat 1 cm. Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton, apoi se lipeste. Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat. Se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricuiIngredientele pentru otet condimentat se pun intr-o cratita si se lasa se se incalzeasca la foc mic. Se amesteca pana zaharul si sarea s-au topit. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza la frigider. Orezul se spala pana apa scursa din el e curata. Se scurge foarte bine de apa. Se pune orezul si apa intr-o oala si se da la fiert. Sa aveti un capac care se inchide foarte bine, dar inca nu il puneti. Dati focul mare si lasati sa inceapa sa fiarba. Acum puteti sa puneti capacul si dati focul intre mic si mediu. Mai tine-l pe foc inca 10 minute. Sa nu ridicati capacul, ca sa obtineti un orez usor de prelucrat. Da focul la mic si mai tine-l 10 minute, dupa care il opresti si lasi oala pe aragazul oprit inca 15 minute. Traditional, orezul de sushi se facea intr-un bol din lemn si se invartea cu o lingura de lemn in timp ce se facea vant cu evantaiul ca sa se racoreasca. Puteti folosi in bol de lemn, de metal sau de sticla. Se amesteca orezul cu otetul condimentat (vezi cantitatea, sa nu pui tot otetul) maximum 5 minute si se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa sa se raceasca. Cum asamblam sushi: Eu folosesc un pad de bambus pe care se ruleaza foile de nori, dar se poate face foarte bine si fara el. Se aseaza foile de nori pe o suprafata foarte uscata. Partea lucioasa sa fie pe dinafara, deci lucrati pe partea nelucioasa. Sa nu udati foile de nori! Se umezesc mainile, ca sa fie mai usor de lucrat cu orezul si se preseaza orezul pe suprafata foii de nori, intr-un strat subtire, chiar cat sa-l acopere. Se poate face si mai gros daca vreti. La capat se lasa cam 1 cm neacoperit si se incepe rularea din partea complet acoperita. Se lipeste cu partea in care ati lasat 1 cm. Inainte de a-l inchide presara cu semintele de susan si se pun feliile de castraveti si ton, apoi se lipeste. Optional se mai pot adauga felii de morcovi, fasii de omleta facuta in stil japonez, somon afumat. Se serveste cu wasabi, sos de soia si felii de ghimbir, gari, care pot fi excluse, oricum nu sunt pe gustul oricui