Detalii Sarmalute in Foi de Vita cu Orez, Stafide si Seminte de Pin
Inabusiti ceapa cu putin ulei, adaugati orezul si un pahar cu apa, lasati sa fiarba la foc mic amestecind pina cind scade toata apa. Apoi adaugati semintele de pin pe care le-ati pus intii intr-o tigaie fara ulei sa se prajeasca putin, apoi stafidele, sare, menta si marar Puneti pe fiecare frunza cite o lingura de umplutura si rasuciti ca in poze sau cum vreti voi Formati sarmalutele in forma de cilindri destul de subtiri Puneti sarmalutele in cratita tapetata cu frunze de vita, formati chiar si straturi dar e bine sa puneti intre straturi cite o frunza de vita sau chiar frunze proaspete de menta Varsati peste sarmalute zeama de lamiie si ulei de masline ca un fir, intr-o spirala de la marginea cratitei spre centru si apoi completati cu apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalele Puneti o farfurie mai mica decit diametru cratitei sau chiar un capac si el mai mai mic decit diametrul cratitei peste sarmale ca sa nu le lase sa se ridice la suprafata la fiert Fierbeti la foc mic, fiti atenti sa nu scada de tot apa**, fierbeti cca 1 ora sau 1 ora si jumatate, se poate coace si la cuptor Lasati sa se raceasca bine inainte de a le scoate din cratita, le serviti reci cu felii de lamiie sau daca vreti chiar puteti varsa ulei de masline crud deasupra si zeama de lamiie in plusInabusiti ceapa cu putin ulei, adaugati orezul si un pahar cu apa, lasati sa fiarba la foc mic amestecind pina cind scade toata apa. Apoi adaugati semintele de pin pe care le-ati pus intii intr-o tigaie fara ulei sa se prajeasca putin, apoi stafidele, sare, menta si marar Puneti pe fiecare frunza cite o lingura de umplutura si rasuciti ca in poze sau cum vreti voi Formati sarmalutele in forma de cilindri destul de subtiri Puneti sarmalutele in cratita tapetata cu frunze de vita, formati chiar si straturi dar e bine sa puneti intre straturi cite o frunza de vita sau chiar frunze proaspete de menta Varsati peste sarmalute zeama de lamiie si ulei de masline ca un fir, intr-o spirala de la marginea cratitei spre centru si apoi completati cu apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalele Puneti o farfurie mai mica decit diametru cratitei sau chiar un capac si el mai mai mic decit diametrul cratitei peste sarmale ca sa nu le lase sa se ridice la suprafata la fiert Fierbeti la foc mic, fiti atenti sa nu scada de tot apa**, fierbeti cca 1 ora sau 1 ora si jumatate, se poate coace si la cuptor Lasati sa se raceasca bine inainte de a le scoate din cratita, le serviti reci cu felii de lamiie sau daca vreti chiar puteti varsa ulei de masline crud deasupra si zeama de lamiie in plus* daca nu gasiti seminte de pin (pinoli / pine nuts) puteti sa va lipsiti de ele in reteta ** desi am fiert pe focul cel mai mic posibil apa a scazut si a trebuit sa mai adaug in timpul fierberii le serviti reci cu felii de lamiie sau daca vreti chiar puteti varsa ulei de masline crud deasupra si zeama de lamiie in plus
Etichete:
ceapa,
carne,
orez,
bors,
ulei,
vita,
masline,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
sarmale