Se dizolva sofranul intr-un bol mic cu 125 ml apa calduta, apoi se toarna peste orezul spalat sis curs, asezat intr-o cratita.

Se adauga o lg de sare si se fierbe, la foc mic, pana cand orezul absoarbe apa completSe ia de pe foc si se lasa la acoperit pana se raceste in infloreste frumos.

Se adauga 3 galbenusuri si telemeaua rasa, se amesteca bine, apoi se adauga 3 albusuri batute spuma sis e amesteca usor.

Se modeleaza crochete rotunde intre palmele unse cu albus batut, se face o adancitura in misloc, in care se pun bucatele de cunca, apoi se refac crochetele, avand grija ca umplutura sa fie bn ascunsa in interior.

Se trec crochetele prin albus, parmezan ras, apoi prin faina amestecata cu sare si piper, dupa care se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia dulce sis e rumenesc in ulei bine incins.

Se scot pe prosoape bine absorbante, apoi se aseaza pe un platou cald si se servesc cu rosi proaspete sau cu sos de rosii picant.