Detalii Crescente / focaccia cu Rozmarin (si Fenel)
Sarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte). - framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit - lasam la dospit cit sa se dubleze volumul - ungem tava cu ulei si turnam aluatul - strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete - lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul - asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul. - ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului) - coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumenesteSarea se dizolva in apa sau lapte la temperatura camerei, cit este nevoie ca sa obtinem un aluat moale (eu am folosit amestec de apa si lapte). - framintam putin cit sa se dezlipeasca usor de pe castron, cu miinile unse cu ulei sau unt topit - lasam la dospit cit sa se dubleze volumul - ungem tava cu ulei si turnam aluatul - strivim numai cu degetele cit sa se largeasca si sa se aseze in tava bine, unifirm, nu mai inalt de 2 degete - lasam sa mai dospeasca putin si incalzim cuptorul - asezam rozmarinul si ce mai dorim din loc in loc pe aluat, chiar putem sa prindem cu 2 degete coca si sa acoperim putin rozmarinul. - ungem cu ulei+ lapte sau ulei+ iaurt (nu cu zgircenie. Sa fie lichid de 1-2 mm deasupra aluatului) - coacem in cuptorul cald 200 grade C pina cind se rumeneste