Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu pana se ingroasa. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se adauga treptat cate un ou intreg si se incorporeaza bine in compozitie.

Se obtine un aluat dens si lipicios.

Se pune in tava o foaie de copt si cu ajutorul unui pos se pune aluatul in forma in care doriti eclerurile (rotunde, lunguiete). Daca nu sunteti pretentiosi si va grabiti, puteti folosi si o lingurita pentru ecleruri rotunde.

Se coc in cuptorul preincalzit timp de 35 min la 180 grade. Nu trebuie sa deschideti usa cuptorului in timpul coacerii. Eclerurile trebuie sa creasca si sa aiba o crusta maronie si ferma astfel incat sa poata sustine crema.

Eclerurile se lasa sa se raceasca timp de 20 - 25 min. Se cresteaza apoi cu ajutorul unui cutit zimtat (cutitul pentru paine), se scoate miezul si se umplu cu crema de vanilie.

Crema vanilie:Se amesteca bine ouale cu zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa.

Se adauga cele 6 linguri de faina treptat, laptele la temperatura camerei si esenta de vanilie. Se fierb la foc mic amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se incorporeaza untul treptat, amestecand compozitia cu un mixer astfel incat sa devina cremoasa si pufoasa.

Glazura cacao:Zaharul cu apa si cacaua se fierb la foc mic pana incep sa se ingroase. Apoi se adauga untul care va face glazura lucioasa si fina.