Detalii Aperitive Calde
- Carnea de pui fiarta in prealabil (pieptul de pui dezosat) se taie marunt. - Amestecul de legume congelate se pune sa fiert intr-o oala cu apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Dupa ce apa a ajuns din nou la temperatura de fierbere, se lasa amestecul de legume la fiert, timp de cateva minute. Se strecoara apoi amestecul de legume cu ajutorul unei site (eu am lasat legumele in sita timp de cateva minute). Legumele fierte se pun intr-un bol. - Se caleste ceapa in 3 - 4 linguri cu ulei de floarea soarelui. - Se adauga in tigaie carnea de pui pregatita anterior si se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se adauga in tigaie legumele pregatite anterior si se amesteca usor. - Se condimenteaza amestecul cu sare (daca este necesar - carnea si legumele au fost fierte in prealabil in apa cu sare), amestec de piper si usturoi (dupa gust). - Amestecul pregatit se aseaza intr-un bol mare. - Branza telemea de capra se rade marunt pe razatoare. Branza rasa se adauga amestecului de legume si carne. Se amesteca ingredientele usor. - Albusul si galbenusul oualelor se aseaza intr-un bol mic si se bat cu telul. - Se adauga ouale in bolul in care se afla amestecul de legume, carne si branza iar ulterior se adauga smantana. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se incalzeste cuptorul. Se ung formele cu unt si se tapeteaza apoi cu faina. - Compozitia pregatita se aseaza in forme. - Cascavalul se rade marunt pe razatoare. - Aperitivele acestea pot fi servite pe ambele parti: dupa ce le scoateti din forma, le puteti aseza pur si simplu pe farfurie sau le puteti rasturna. Probabil ca veti decide acest lucru cand le veti vedea gata coapte. Pentru a pregati ambele fete, asezati cascaval ras si marar maruntit la suprafata compozitiei asezate in forma. In acest mod simplu, aperitivele vor iesi din cuptor gata ornate. In cazul in care decideti sa rasturnati aperitivele pe farfurie, le veti putea decora (sau nu) la final, inainte de servire, dupa preferinta. - Se aseaza cele patru forme in tava cuptorului si apoi in cuptor, pe nivelul din mijloc al acestuia, la foc moderat. Timpul de coacere este de aproximativ 25 - 30 minute, pana cand suprafata cosuletelor dobandeste o crusta frumoasa si aurie. - Cand sunt coapte, cosuletele se scot din cuptor. Se lasa in forme timp de cateva minute (pana se racesc putin). Se scot foarte usor din forma (mult mai usor decat credeam). - Se servesc calde (alaturi de cei dragi).- Carnea de pui fiarta in prealabil (pieptul de pui dezosat) se taie marunt. - Amestecul de legume congelate se pune sa fiert intr-o oala cu apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Dupa ce apa a ajuns din nou la temperatura de fierbere, se lasa amestecul de legume la fiert, timp de cateva minute. Se strecoara apoi amestecul de legume cu ajutorul unei site (eu am lasat legumele in sita timp de cateva minute). Legumele fierte se pun intr-un bol. - Se caleste ceapa in 3 - 4 linguri cu ulei de floarea soarelui. - Se adauga in tigaie carnea de pui pregatita anterior si se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se adauga in tigaie legumele pregatite anterior si se amesteca usor. - Se condimenteaza amestecul cu sare (daca este necesar - carnea si legumele au fost fierte in prealabil in apa cu sare), amestec de piper si usturoi (dupa gust). - Amestecul pregatit se aseaza intr-un bol mare. - Branza telemea de capra se rade marunt pe razatoare. Branza rasa se adauga amestecului de legume si carne. Se amesteca ingredientele usor. - Albusul si galbenusul oualelor se aseaza intr-un bol mic si se bat cu telul. - Se adauga ouale in bolul in care se afla amestecul de legume, carne si branza iar ulterior se adauga smantana. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn. - Se incalzeste cuptorul. Se ung formele cu unt si se tapeteaza apoi cu faina. - Compozitia pregatita se aseaza in forme. - Cascavalul se rade marunt pe razatoare. - Aperitivele acestea pot fi servite pe ambele parti: dupa ce le scoateti din forma, le puteti aseza pur si simplu pe farfurie sau le puteti rasturna. Probabil ca veti decide acest lucru cand le veti vedea gata coapte. Pentru a pregati ambele fete, asezati cascaval ras si marar maruntit la suprafata compozitiei asezate in forma. In acest mod simplu, aperitivele vor iesi din cuptor gata ornate. In cazul in care decideti sa rasturnati aperitivele pe farfurie, le veti putea decora (sau nu) la final, inainte de servire, dupa preferinta. - Se aseaza cele patru forme in tava cuptorului si apoi in cuptor, pe nivelul din mijloc al acestuia, la foc moderat. Timpul de coacere este de aproximativ 25 - 30 minute, pana cand suprafata cosuletelor dobandeste o crusta frumoasa si aurie. - Cand sunt coapte, cosuletele se scot din cuptor. Se lasa in forme timp de cateva minute (pana se racesc putin). Se scot foarte usor din forma (mult mai usor decat credeam). - Se servesc calde (alaturi de cei dragi). Din ingredientele mentionate mai sus am obtinut 4 portii. Am folosit forme mari cu 16 onduleuri.
Etichete:
oua,
ceapa,
cascaval,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
rosii,
fasole,
unt,
ardei,
faina,
ulei,
mazare,
smantana,
branza,
telemea