Detalii Oua Benedict cu Somon Afumat si Sos Hollandaise
Topiti untul apoi lasati sa se raceasca 15 minute. Intr-un blender puneti acesta, galbenusurile, sare, piper, Dijon, suc de lamaie si pulsati pana cand acesta are textura unei maioneze. Aduceti o cratita cu apa si otet la fierbere lenta apoi mutati flacara pe minim. Intr-o cana mica puneti un ou. Pregatiti la indemana o farfurie si o paleta. Lasati usor oul in apa apoi spargeti cel de al doilea ou in cana si procedati la fel. Puneti cronometru pentru 3-4 minute miscand usor cu paleta dupa 2 minute ca sa se desprinda oul. Scoateti ouale, lasati sa se scurga de apa si asezati-le cu grija pe farfurie. Procedati la fel cu celelalte doua oua. Aranjati felii de somon pe chifle, ou deasupra si sos hollandaise peste.
Topiti untul apoi lasati sa se raceasca 15 minute. Intr-un blender puneti acesta, galbenusurile, sare, piper, Dijon, suc de lamaie si pulsati pana cand acesta are textura unei maioneze. Aduceti o cratita cu apa si otet la fierbere lenta apoi mutati flacara pe minim. Intr-o cana mica puneti un ou. Pregatiti la indemana o farfurie si o paleta. Lasati usor oul in apa apoi spargeti cel de al doilea ou in cana si procedati la fel. Puneti cronometru pentru 3-4 minute miscand usor cu paleta dupa 2 minute ca sa se desprinda oul. Scoateti ouale, lasati sa se scurga de apa si asezati-le cu grija pe farfurie. Procedati la fel cu celelalte doua oua. Aranjati felii de somon pe chifle, ou deasupra si sos hollandaise peste. Optional garnisiti cu putin chilli cayenne sau frunze de fenicul/patrunjel si serviti cu putina salata. * Este important ca ouale sa fie proaspete pentru un succes a procesului de poaching. Deasemenea atat pentru sos cat si pentru fiebere ouale sa fie de calitate superioara.