Detalii Quesadillas cu Dip de Avocado
De cand am fost invatata prima data sa fac aceata reteta intr-un restaurant englezesc m-am indragostit de ea! E asa de simpla, o explozie de prospetime a legumelor si iuteala ardeilor, plus sosul dip de avocado cu smantana acida! Imi place nespus de mult dar din pacate trebuie sa il fac doar cand sunt singura sau stiu ca mai vin musafiri amatori de gen. De data asta, din lene sau mai stiu eu ce, am ales sa imi fac eu singura lipiile/turtele pt ele. Nu mai fac daca nu imi cumpar masina de taitei: p Deci, daca aveti masina de taitei, va recomand sa le faceti voi din toata inima si sa renuntati la cle cumparate. Lipie: Incalziti apa cat sa fie suficienta ca sa dizolvati drojdia. Cerneti faina intr-un bol, faceti un gol in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa. Cu o furculita bateti usor pana cand inglobati toata faina si lichidul, apoi framantati usor cu mana. Daca este prea lipicioasa mai adaugati faina, pana cand se desprinde de pe mana. Formati o mingie, presarati suficienta faina si lasati sa creasca cam 30 minute. Dip avocado: Taiati avocado pe jumatate si scoateti pulpa cu ajutorul unei linguri de plastic sau sticla scoateti continutul intr-un bol de sticla. Avocado in contact cu metal se va oxida mai repede si va pierde proprietati nutritive. Presarati cca o lingurita de sare fina si cu dosul lingurii zdrobiti de peretii vasului pana cand se transforma intr-o pasta. Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie sau mai putin, depinde de smantana folosita. In caz ca e smantana acida- creme fraische- puneit doar o lingurita, suficienta cantitate ca sa nu oxideze. Amestecati bine totul si dati la frigider. Umplutura: O cana de porumb dulce din cel congelat- merge mai bine decatr cel din conserva. Vara puteit face cu porumb de lapte, cel ce este pt fiert sau copt, il taiati cu cutitul de pe stiulete si doar il opariti 5 minute in apa clocotita cu sare, se scurge si se foloseste. coriandru proaspat Decojiti o rosie si taiati-o cubulete mici. Cealalta rosie o taiati pe jumatate in asa fel incat sa avem o sectiune transversala si o dati pe razatoare, pana cand ramanem cu pielea de la rosie. Presarati suficienta sare peste tot. Taiati si ardeiul gras rosu, cel iute si coriandru marunt si amestecati impreuna cu porumbul si rosiile. Gustati daca este suficient de sarat si iute- trebuie sa piste: p - si rectificati dupa caz. Radeti si cascavalul si rezervati. Din aluatul de mai sus intindeti foi subtiri de cca 2 mm grosime, daca aveti masina de taitei cu atat mai bine, daca nu va chinuiti ca mine: d Cel mai bine se intinde daca o faceti deasupra unui servet de panza, eu am o fata de masa sacrificata special pt intins foi de placinta. Pe masura ce intindeti foile, puneti o tigaie ca cea de clatite la incins si incepeti sa semicoaceti turtele/lipiile, doar cat sa fie un pic tari, cca 1 minut pe ambele parti. Rezervati pe masura ce le faceti intr-o farfurie. Din cantitatile de mai sus ies 8 lipii. Imprastiati lipiile pe masa de lucru. Puneti cam o lingura -doua din sosul de rosii si etc si cascavalul ras deasupra. Pliati pe jumatate. In aceeasi tigaie in care le-ati copt puneti un pic de ulei. Cand s-a incins, prajiti lipiile pe ambele parti cca 2-3 minute, dati pe un tocator si taiaiti in sferturi. Serviti calde cu sosul dip de avocado si smantana.
De cand am fost invatata prima data sa fac aceata reteta intr-un restaurant englezesc m-am indragostit de ea! E asa de simpla, o explozie de prospetime a legumelor si iuteala ardeilor, plus sosul dip de avocado cu smantana acida! Imi place nespus de mult dar din pacate trebuie sa il fac doar cand sunt singura sau stiu ca mai vin musafiri amatori de gen. De data asta, din lene sau mai stiu eu ce, am ales sa imi fac eu singura lipiile/turtele pt ele. Nu mai fac daca nu imi cumpar masina de taitei: p Deci, daca aveti masina de taitei, va recomand sa le faceti voi din toata inima si sa renuntati la cle cumparate. Lipie: Incalziti apa cat sa fie suficienta ca sa dizolvati drojdia. Cerneti faina intr-un bol, faceti un gol in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa. Cu o furculita bateti usor pana cand inglobati toata faina si lichidul, apoi framantati usor cu mana. Daca este prea lipicioasa mai adaugati faina, pana cand se desprinde de pe mana. Formati o mingie, presarati suficienta faina si lasati sa creasca cam 30 minute. Dip avocado: Taiati avocado pe jumatate si scoateti pulpa cu ajutorul unei linguri de plastic sau sticla scoateti continutul intr-un bol de sticla. Avocado in contact cu metal se va oxida mai repede si va pierde proprietati nutritive. Presarati cca o lingurita de sare fina si cu dosul lingurii zdrobiti de peretii vasului pana cand se transforma intr-o pasta. Adaugati zeama de la o jumatate de lamaie sau mai putin, depinde de smantana folosita. In caz ca e smantana acida- creme fraische- puneit doar o lingurita, suficienta cantitate ca sa nu oxideze. Amestecati bine totul si dati la frigider. Umplutura: O cana de porumb dulce din cel congelat- merge mai bine decatr cel din conserva. Vara puteit face cu porumb de lapte, cel ce este pt fiert sau copt, il taiati cu cutitul de pe stiulete si doar il opariti 5 minute in apa clocotita cu sare, se scurge si se foloseste. coriandru proaspat Decojiti o rosie si taiati-o cubulete mici. Cealalta rosie o taiati pe jumatate in asa fel incat sa avem o sectiune transversala si o dati pe razatoare, pana cand ramanem cu pielea de la rosie. Presarati suficienta sare peste tot. Taiati si ardeiul gras rosu, cel iute si coriandru marunt si amestecati impreuna cu porumbul si rosiile. Gustati daca este suficient de sarat si iute- trebuie sa piste: p - si rectificati dupa caz. Radeti si cascavalul si rezervati. Din aluatul de mai sus intindeti foi subtiri de cca 2 mm grosime, daca aveti masina de taitei cu atat mai bine, daca nu va chinuiti ca mine: d Cel mai bine se intinde daca o faceti deasupra unui servet de panza, eu am o fata de masa sacrificata special pt intins foi de placinta. Pe masura ce intindeti foile, puneti o tigaie ca cea de clatite la incins si incepeti sa semicoaceti turtele/lipiile, doar cat sa fie un pic tari, cca 1 minut pe ambele parti. Rezervati pe masura ce le faceti intr-o farfurie. Din cantitatile de mai sus ies 8 lipii. Imprastiati lipiile pe masa de lucru. Puneti cam o lingura -doua din sosul de rosii si etc si cascavalul ras deasupra. Pliati pe jumatate. In aceeasi tigaie in care le-ati copt puneti un pic de ulei. Cand s-a incins, prajiti lipiile pe ambele parti cca 2-3 minute, dati pe un tocator si taiaiti in sferturi. Serviti calde cu sosul dip de avocado si smantana. Aperitiv pt petreceri sau doar pt cina, este excelent pt cei ce iubesc picantul!