Aluat Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit; apa si laptele caldute, in care ati dizolvat sarea si zaharul; faina cernuta; oul si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie de aluat subtire, dreptunghiulara. Ungeti intreaga suprafata cu amestecul format din sosul tomat si pasta de gogosari, presarati-o, intai cu piper, apoi cu condimentele preferate si taiati in * patratele (circa 10 x 10 cm). Puneti peste fiecare patratel cate o felie de salam si presarati cu cascaval ras. Asezati patratelele una peste alta si transferati turnuletul format, asezat culcat, intr-o forma de paine (chec), tapetata cu hartie de copt. Lasati acoperit, la crescut, circa 25- 30 min, in loc cald sau pana cand spatiul liber din tava este complet ocupat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15 min, la 180 grade. Scoateti tava din cuptor si pensulati rapid aluatul cu topping-ul fierbinte (untul topit amestecat cu usturoiul, pe foc mic, foarte putin, doar cat acesta sa-si dezvolte aromele, fara sa se arda). Dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand aluatul este copt si frumos aurit. Serviti cat este cald, feliat, dar este la fel de bun si rece.

Aluat Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit; apa si laptele caldute, in care ati dizolvat sarea si zaharul; faina cernuta; oul si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie de aluat subtire, dreptunghiulara. Ungeti intreaga suprafata cu amestecul format din sosul tomat si pasta de gogosari, presarati-o, intai cu piper, apoi cu condimentele preferate si taiati in * patratele (circa 10 x 10 cm). Puneti peste fiecare patratel cate o felie de salam si presarati cu cascaval ras. Asezati patratelele una peste alta si transferati turnuletul format, asezat culcat, intr-o forma de paine (chec), tapetata cu hartie de copt. Lasati acoperit, la crescut, circa 25- 30 min, in loc cald sau pana cand spatiul liber din tava este complet ocupat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15 min, la 180 grade. Scoateti tava din cuptor si pensulati rapid aluatul cu topping-ul fierbinte (untul topit amestecat cu usturoiul, pe foc mic, foarte putin, doar cat acesta sa-si dezvolte aromele, fara sa se arda). Dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand aluatul este copt si frumos aurit. Serviti cat este cald, feliat, dar este la fel de bun si rece. Precizare: Optati pentru dimensiunile patratelelor taiate functie de marimea tavii alese, in asa fel incat sa ramana loc de aproximativ 1 deget de jur- imprejurul lor, dupa ce acestea au fost asezate in tava, pentru a da posibilitatea aluatului sa creasca la a doua dospire.