Fiind ziua tatalui meu de nastere si de nume(Ioan) si a mea (Ionela) am facut acest minunat tort.

Era sa uit e si reteta nr.100.

La multi ani tuturor Ionilor,Ioanelor si Ionelelor:)Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.

Prepararea blatului:se separa albusul de galbenus.

Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si vanilia.amestecam,punem in tava si dam la cuptorul preancalzit la 180 timp de 20-25 de min(depinde de cuptor,eu zic sa controlati).cand e gata il lasam la racit.

Prepararea cremei:luam ananasul pus la scurs si il facem piure.frecam mascarpone cu zaharul pudra pana se face o crema apoi adaugam piureul de ananas si frisca batuta.amestecam totul cu o lingura bine bine si lasam la rece.

Asamblarea tortului:taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam cu compotul si punem deasupra crema,acoperim cu cealalta parte si insiropam.batem frisca pt decor si ornam dupa plac.lasam la frigider cateva ore si servim.