Detalii Cornuri Pufoase cu Mere
- zaharul se dizolva in laptele caldut - intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat - se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat -se lasa la dospit circa 30 de minute - intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia - cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit - cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa - se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi - se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina - se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele: p) - cand sunt gata, se ung (calde) cu miere- zaharul se dizolva in laptele caldut - intr-un vas se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat - se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios, si la final se pune uleiul in palma si se framanta pana se incorporeaza in aluat -se lasa la dospit circa 30 de minute - intre timp se pregateste compozitia: se rad merele si se pun la calit impreuna cu zaharul pentru 5-10 minute si daca lasa mult sirop se adauga si 2 linguri de gris pentru a lega compozitia - cand este gata, se ia de pe foc, se adauga esenta de portocale (care i-a dat un gust deosebit marului) si se lasa la racit - cand au trecut cele 30 de minute pentru aluat, se intinde o foaie rotunda si nu foarte groasa - se taie foaia in patru apoi in sase si apoi in opt si se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi - se ruleaza cu grija, si se aseaza cornurile in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina - se ung optional cu un ou batut, si se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade, pana se rumenesc frumos (eu le-am lasat cam mult, ca am avut program de joaca cu printesa, si am uitat de ele: p) - cand sunt gata, se ung (calde) cu miere
Etichete:
oua,
lapte,
faina,
ulei,
zahar,
fructe,
mere,
cornulete,
miere,
portocale,
retete vegetariene,
retete pentru copii