Se scoate cu o seara inainte pachetul de puff pastry din congelator si se lasa in frigider pina a doua zi cind il vom folosi. Cartofii se curata de coaja, sa taie cuburi mai groase (sau ce dimensiune doriti) si se pun la fiert in apa clocotita sarata pentru exact 10 minute. Se scurg de apa si se lasa la racit. Mozzarella se taie cubulete, la fel si sunca (daca nu este cumparata deja taiata). Se amesteca cartofii cu sunca si mozzarella. Forma de tarta se tapeteaza cu hirtie de copt, deasupra careia se intinde foaia de puff pastry care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia in forma, si se presara deasupra parmezanul ras. Se ung marginile foii de placinta cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si se baga tarta in cuptorul preincalzit la 200*c (395*f) si se lasa 30 de minute circa. Eu am tinut-o mai mult, cam 40 de minute pentru ca-mi place sa fie mai rumenita! Pofta buna! *-In reteta originala se foloseste brinza crescenza, dar aici cum nu se gaseste, am inlocuit cu brinza brie de capra, care personal imi place foarte mult. Daca nu va place puteti folosi mozzarella sau orice alta brinza mai moale! Deasemenea in reteta originala se foloseste prociutto cotto, dar daca nu gasiti, puteti inlocui cu sunca, asa cum am facut eu. ** Forma mea rotunda are diametrul de 26 cm!Se scoate cu o seara inainte pachetul de puff pastry din congelator si se lasa in frigider pina a doua zi cind il vom folosi. Cartofii se curata de coaja, sa taie cuburi mai groase (sau ce dimensiune doriti) si se pun la fiert in apa clocotita sarata pentru exact 10 minute. Se scurg de apa si se lasa la racit. Mozzarella se taie cubulete, la fel si sunca (daca nu este cumparata deja taiata). Se amesteca cartofii cu sunca si mozzarella. Forma de tarta se tapeteaza cu hirtie de copt, deasupra careia se intinde foaia de puff pastry care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia in forma, si se presara deasupra parmezanul ras. Se ung marginile foii de placinta cu galbenusul de ou amestecat cu lingura de lapte si se baga tarta in cuptorul preincalzit la 200*c (395*f) si se lasa 30 de minute circa. Eu am tinut-o mai mult, cam 40 de minute pentru ca-mi place sa fie mai rumenita! Pofta buna! *-In reteta originala se foloseste brinza crescenza, dar aici cum nu se gaseste, am inlocuit cu brinza brie de capra, care personal imi place foarte mult. Daca nu va place puteti folosi mozzarella sau orice alta brinza mai moale! Deasemenea in reteta originala se foloseste prociutto cotto, dar daca nu gasiti, puteti inlocui cu sunca, asa cum am facut eu. ** Forma mea rotunda are diametrul de 26 cm!