Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere (puteti pune bere si apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare. Puneti vasul la fiert, acoperit, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit. Intre timp, amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi. Captusiti cu folie de aluminiu o tava prevazuta cu un gratar*, inclusiv peretii laterali (folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform). Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada. Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite. Serviti cat sunt calde langa garnitura si salata / muratura preferata. * Daca nu aveti tava prevazuta cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa.

Spalati costita si puneti-o intr-o oala. Turnati peste ea bere cat sa o acopere (puteti pune bere si apa). Adaugati frunzele de dafin maruntite, cimbrul, boabele de piper si putina sare. Puneti vasul la fiert, acoperit, la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi dati focul mic si lasati cca 90 min sau pana ce costita este facuta, dar carnea este inca ferma. Scoateti din vas, lasati la scurs si racit. Intre timp, amestecati ingredientele pentru marinada si omogenizati bine. Turnati peste costita racita pusa intr-un vas incapator si dati la frigider pana a doua zi. Captusiti cu folie de aluminiu o tava prevazuta cu un gratar*, inclusiv peretii laterali (folia de aluminiu va reflecta caldura pe carne si nu mai sunteti nevoiti sa intoarceti carnea in timpul gatirii, iar acesta se va coace / frige uniform). Portionati costita scoasa din marinada, asezati bucatile pe gratarul tavii si turnati peste ele marinada. Dati la cuptorul incins pentru cca 50- 60 min, la 160 grade sau pana ce carnea este facuta, marinada scazuta si costitele frumos rumenite. Serviti cat sunt calde langa garnitura si salata / muratura preferata. * Daca nu aveti tava prevazuta cu gratar, puneti carnea pe gratarul aragazului si asezati dedesupt o tava in care turnati 2 cani cu apa. Marinate indelung sau fierte inainte, costitele sunt cu adevarat delicioase, in special pentru modul in care osul conduce caldura prin interiorul fiecarei bucati de carne, impanata cu dungi de grasime.