Umplutura: Merele se curata si se scot cotoarele,apoi se taie cubulete. Merele se stropesc cu zeama de lamaie,se amesteca cu zaharul,stafidele inmuiate in apa calda,scortisoara,grisul si coaja de lamaie rasa. Se pune cratita pe foc si se calesc cateva minute.

Aluat: Faina se amesteca cu un praf de sare, se pune intr-un vas incapator si se face o adancitura in mijloc. Apa amestecata cu otetul si se toarna in mijlocul fainii. Se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana devine neted si elastic. Aluatul se unge cu ulei, se infoliaza si se da 30-40 minute la frigider. Pe masa se intinde o fata de masa de bumbac pe care se presara faina. Aluatul se intinde cu sucitorul cat se poate, apoi se baga mainile pe sub aluat si cu dosul palmelor se intinde aluatul din mijloc spre exterior pana devine transparent,apoi se aseaza pe masa, se stropeste cu ulei si se incepe intinderea aluatului tragand de margini. La final trebuie sa obtinem o foaie macar cat masa de lucru. Pe una dintre margini se pune umplutura de mere si se ruleaza cu ajutorul fetei de masa prin ridicarea ei. Ruloul se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Strudelul se coace aprox 40 minute pana se rumeneste.

Sosul de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si laptele. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mica si se amesteca pana se ingroase putin. Se pun vanilia si se depoziteaza intr-un borcan. Strudelul se serveste alaturi de sosul de vanilie.