Pregatiti 3 boluri si cerneti separat, faina impreuna cu praful de copt, conform cu cantitatile aferente fiecarei compozitii colorate. Adaugati in unul piper negru si in celelalte doua piperul alb. Amestecati. Frecati putin toate galbenusurile cu sare intr-un vas de sticla, apoi inglobati uleiul cu un tel. Adaugati smantana si bateti pana la omogenizare. Impartiti compozitia in 3 parti egale si puneti intr-una cascavalul ras, in cealalta spanacul tocat, iar in a treia, pasta de tomate, sfecla rosie si paprika. Amestecati bine. Combinati amestecul de cascaval si separat cel de sfecla rosie, cu faina cu piper alb, iar pe cel de spanac, cu faina cu piper negru. Separat, bateti spuma tare albusurile cu sare si adaugati cate 1/3 din cantitate in fiecare din cele 3 compozitii colorate. Inglobati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati pe diagonala fasii de aluat, alternand culorile, intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Indepartati foaie de copt si lasati la racit pe un gratar. Jeleu de somon: Puneti gelatina la hidratat in 5- 6 linguri de apa rece. Separat, amestecati foarte bine crema de branza, somonul afumat, sucul de lamaie, creme fraiche / smantana si fulgii de usturoi. Incalziti putin gelatina hidratata, doar cat sa devina lichida (nu lasati sa se incalzeasca prea mult sau sa fiarba!) si turnati-o peste amestecul de branza si somon. Omogenizati bine. Dati la frigider cca 1- 2 ore sau pana ce crema este intarita. Taiati blatul in 4, pe lungime, apoi suprapuneti cate 2 fasii si taiati mini blaturi de marimea dorita. Puneti in strat generos jeleu de somon intre 2 mini blaturi si pastrati la rece. Serviti ca aperitiv.

Pregatiti 3 boluri si cerneti separat, faina impreuna cu praful de copt, conform cu cantitatile aferente fiecarei compozitii colorate. Adaugati in unul piper negru si in celelalte doua piperul alb. Amestecati. Frecati putin toate galbenusurile cu sare intr-un vas de sticla, apoi inglobati uleiul cu un tel. Adaugati smantana si bateti pana la omogenizare. Impartiti compozitia in 3 parti egale si puneti intr-una cascavalul ras, in cealalta spanacul tocat, iar in a treia, pasta de tomate, sfecla rosie si paprika. Amestecati bine. Combinati amestecul de cascaval si separat cel de sfecla rosie, cu faina cu piper alb, iar pe cel de spanac, cu faina cu piper negru. Separat, bateti spuma tare albusurile cu sare si adaugati cate 1/3 din cantitate in fiecare din cele 3 compozitii colorate. Inglobati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati pe diagonala fasii de aluat, alternand culorile, intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Indepartati foaie de copt si lasati la racit pe un gratar. Jeleu de somon: Puneti gelatina la hidratat in 5- 6 linguri de apa rece. Separat, amestecati foarte bine crema de branza, somonul afumat, sucul de lamaie, creme fraiche / smantana si fulgii de usturoi. Incalziti putin gelatina hidratata, doar cat sa devina lichida (nu lasati sa se incalzeasca prea mult sau sa fiarba!) si turnati-o peste amestecul de branza si somon. Omogenizati bine. Dati la frigider cca 1- 2 ore sau pana ce crema este intarita. Taiati blatul in 4, pe lungime, apoi suprapuneti cate 2 fasii si taiati mini blaturi de marimea dorita. Puneti in strat generos jeleu de somon intre 2 mini blaturi si pastrati la rece. Serviti ca aperitiv.