Detalii Paine Neagra de Secara
Am pus faina intr-un castron si am presarat sarea. Am adaugat pentru inceput putina apa (cam 100 ml) si am amestecat cu o spatula. Pe parcurs am mai adaugat apa, daca nu s-a inmuiat toata faina si am renuntat la spatula, framantand cu mana pana am obtinut un aluat ferm, nelipicios. Intreaga operatiune de framantare a durat cam 10 minute. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru jumatate de ora. Dupa trecerea timpului, am scos aluatul, l-am modelat intr-o forma rotunda, l-am aplatizat putin (toata operatiunea se face pudrand cu faina suprafata de lucru, altfel .... se lipeste) si l-am pus intr-o tava. Am uns cu putin ulei, am presarat semintele si putina sare grunjoasa si am dat la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 40 minute. Cand s-a rumenit frumos si a inceput sa crape pe ici pe colo am oprit focul, am scos painea si ne-am batut pentru bucata cea mai mare.
Am pus faina intr-un castron si am presarat sarea. Am adaugat pentru inceput putina apa (cam 100 ml) si am amestecat cu o spatula. Pe parcurs am mai adaugat apa, daca nu s-a inmuiat toata faina si am renuntat la spatula, framantand cu mana pana am obtinut un aluat ferm, nelipicios. Intreaga operatiune de framantare a durat cam 10 minute. Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru jumatate de ora. Dupa trecerea timpului, am scos aluatul, l-am modelat intr-o forma rotunda, l-am aplatizat putin (toata operatiunea se face pudrand cu faina suprafata de lucru, altfel .... se lipeste) si l-am pus intr-o tava. Am uns cu putin ulei, am presarat semintele si putina sare grunjoasa si am dat la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 40 minute. Cand s-a rumenit frumos si a inceput sa crape pe ici pe colo am oprit focul, am scos painea si ne-am batut pentru bucata cea mai mare.