Pentru marinada: Amestecati intr-un bol mai mare sosul de soia, zeama de portocala, mierea, otetul balsamic si ghimbir. Puneti carnea de pui, acoperiti si dati la frigider pana a doua zi, sa se marineze. In tot acest timp, intoarceti din cand in cand bucatile de carne, astfel incat acestea sa fie acoperite de marinada, de jur imprejur. Rasturnati puiul, cu tot cu marinada, intr-un vas termorezistent uns cu unt, care sa aiba o dimensiune ce permite carnii sa fie asezata intr-un singur strat. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180 grade sau pana ce carnea este aproape facuta. Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 5-10 min, cat sa se rumeneasca bucatile de pui si sosul sa fie scazut si caramelizat. Pentru sosul de afine: Puneti intr-un vas afinele, vinul, zaharul brun, zeama de lamaie si batonul de scortisoara. Lasati la foc potrivit pana da in 2-3 clocote. Adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece si amestecati continuu pana capata consistenta unui sos. La sfarsit condimentati cu sare si piper alb, dupa gust. Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Serviti ciocanelele de pui cu sosul de afine. Dupa preferinta puteti alatura si o garnitura preferata.

Pentru marinada: Amestecati intr-un bol mai mare sosul de soia, zeama de portocala, mierea, otetul balsamic si ghimbir. Puneti carnea de pui, acoperiti si dati la frigider pana a doua zi, sa se marineze. In tot acest timp, intoarceti din cand in cand bucatile de carne, astfel incat acestea sa fie acoperite de marinada, de jur imprejur. Rasturnati puiul, cu tot cu marinada, intr-un vas termorezistent uns cu unt, care sa aiba o dimensiune ce permite carnii sa fie asezata intr-un singur strat. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180 grade sau pana ce carnea este aproape facuta. Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 5-10 min, cat sa se rumeneasca bucatile de pui si sosul sa fie scazut si caramelizat. Pentru sosul de afine: Puneti intr-un vas afinele, vinul, zaharul brun, zeama de lamaie si batonul de scortisoara. Lasati la foc potrivit pana da in 2-3 clocote. Adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece si amestecati continuu pana capata consistenta unui sos. La sfarsit condimentati cu sare si piper alb, dupa gust. Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Serviti ciocanelele de pui cu sosul de afine. Dupa preferinta puteti alatura si o garnitura preferata.