Detalii Pulpa de iepure in crusta crocanta de alune
Ingrediente:
Ingrediente: o pulpa de iepure(cam 1 kg carne),
4 morcovi,
1 sfecla rosie (cam 300 gr),
2 linguri dulceata de ardei iuti,
100 gr alune,
50 gr stafide,
60 ml ulei Costa d`Oro,
50 ml vin alb,
50 ml apa,
1 cub unt,
3 foi dafin,
o crenguta de busuioc verde,
sare,
piper
Preparare: Intai de toate am pus carnea de iepure la marinat intr-un amestec din: apa, ulei, vin, foi de dafin, busuioc, sare si putin piper. Am dat la rece pentru vreo 2 ore. Intre timp am sfaramat alunele fix ca-n epoca de piatra: am invelit punga intr-un prosop si le-am altoit bine de tot cu succitorul de aluat. Am copt sfecla rosie (e mult mai buna decat fiarta), am taiat-o felii si am pus-o la marinat cu 3 linguri ulei Costa d`Oro, otet de vin alb, chimen, 1 foaie dafin si 50 gr zahar. (operatiunea asta am facut-o cu o zi inainte de prepararea fripturii) Am fiert morcovul si l-am facut piure cu putin unt (de casa). In dulceata de ardei iuti am adaugat stafidele si am lasat la marinat. Am scos carnea de la marinat, am tavalit-o prin alunele sfaramate si am asezat-o frumos in tava in care am turnat si amestecul lichid in care a stat pulpita.
Am acoperit si am dat la cuptor pentru 1 ora si 20 minute. Cand a devenit maronie si a capatat o crusta crocanta, am pus pe farfurie si am servit cu dresing de dulceata de ardei iuti si stafide.
Preparare: Intai de toate am pus carnea de iepure la marinat intr-un amestec din: apa, ulei, vin, foi de dafin, busuioc, sare si putin piper. Am dat la rece pentru vreo 2 ore. Intre timp am sfaramat alunele fix ca-n epoca de piatra: am invelit punga intr-un prosop si le-am altoit bine de tot cu succitorul de aluat. Am copt sfecla rosie (e mult mai buna decat fiarta), am taiat-o felii si am pus-o la marinat cu 3 linguri ulei Costa d`Oro, otet de vin alb, chimen, 1 foaie dafin si 50 gr zahar. (operatiunea asta am facut-o cu o zi inainte de prepararea fripturii) Am fiert morcovul si l-am facut piure cu putin unt (de casa). In dulceata de ardei iuti am adaugat stafidele si am lasat la marinat. Am scos carnea de la marinat, am tavalit-o prin alunele sfaramate si am asezat-o frumos in tava in care am turnat si amestecul lichid in care a stat pulpita.
Am acoperit si am dat la cuptor pentru 1 ora si 20 minute. Cand a devenit maronie si a capatat o crusta crocanta, am pus pe farfurie si am servit cu dresing de dulceata de ardei iuti si stafide.