Se taie 2 vinete in doua pe lungine, se cresteaza in diagonala si incrucisat, se pune sare, se pun la scurs cu o oala de tuci deasupra pentru o ora. Se scurg, se spala, se steg cu un servetel, se pune putin ulei de masline pe partea taiata, si se dau la cuptor, foc mediu, pentru o ora, sau pina sint moi. Se ia pulpa cu o lingura de pe coaja, se pune intr-o sita si se lasa la scurs o ora. Se pune in blender, cu usturoi, lamaie, sare dupa gust si putin ulei de masline.

Se taie 2 vinete in doua pe lungine, se cresteaza in diagonala si incrucisat, se pune sare, se pun la scurs cu o oala de tuci deasupra pentru o ora. Se scurg, se spala, se steg cu un servetel, se pune putin ulei de masline pe partea taiata, si se dau la cuptor, foc mediu, pentru o ora, sau pina sint moi. Se ia pulpa cu o lingura de pe coaja, se pune intr-o sita si se lasa la scurs o ora. Se pune in blender, cu usturoi, lamaie, sare dupa gust si putin ulei de masline.