Detalii Batoane cu mac si susan
Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul crescut il impartim in 8 parti egale, iar fiecare bucata o intindem intr-un dreptunghi, apoi il rulam bine pe lungime pana obtinem un baton. Tapetam o tava mare cu hartie de copt si asezam batoanele obtinute la putina distanta unul de altul si le lasam acoperite cu un prosop 30 minute. Dupa ce au crescut putin batoanele in tava, pregatim un amestec din 50 ml apa si 1 lingurita de faina, iar cu aceasta pasta ungem cele 8 batoane si presaram mac (pe 4 batoane) si susan (pe celelalte 4). Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite. Intre timp pregatim un sirop din apa cu zahar si cand scoatem tava din cuptor, ungem batoanele fierbinti cu siropul obtinut. Lasam putin sa se racoreasca si putem servi cu mare pofta. Va asigur ca sunt cele mai bune batoane mancate pana acum.
Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin cate putin). Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul crescut il impartim in 8 parti egale, iar fiecare bucata o intindem intr-un dreptunghi, apoi il rulam bine pe lungime pana obtinem un baton. Tapetam o tava mare cu hartie de copt si asezam batoanele obtinute la putina distanta unul de altul si le lasam acoperite cu un prosop 30 minute. Dupa ce au crescut putin batoanele in tava, pregatim un amestec din 50 ml apa si 1 lingurita de faina, iar cu aceasta pasta ungem cele 8 batoane si presaram mac (pe 4 batoane) si susan (pe celelalte 4). Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30 minute sau pana sunt frumos rumenite. Intre timp pregatim un sirop din apa cu zahar si cand scoatem tava din cuptor, ungem batoanele fierbinti cu siropul obtinut. Lasam putin sa se racoreasca si putem servi cu mare pofta. Va asigur ca sunt cele mai bune batoane mancate pana acum.
Cand am gustat din aceste batoane imediat scoase din cuptor ( mirosul in bucatarie era prea frumos) am zis wow, au gustul covrigilor aia grosi din copilaria mea si ce sa mai zic ca sunt si pufoase, gustoase si deloc complicate. Eu zic ca merita sa incercati!