Este un tort foarte bun si taman potrivit pentru sezon...

Intr-o oala se pun la fiert 400 ml lapte cu 400 gr zahar.

Separat se bat 5 oua. se bat bine cu 100 gr zahar si 100 ml lapte,apoi se toarna peste laptele fiert cu zaharul.

Se mesteca in continuu sa nu se prinda de fund pina se ingroasa ca si o smintina(De preferat este sa se fiarba pe baie de abur ) Cind este gata se pune la racit. Intr-o craticioara punem gelatina cu 150 ml apa lasam 10 min .

Apoi punem la foc mic pina se topeste complet (atentie mare nu se fierbe, se incalzeste pina se topeste ), apoi se amesteca cu crema.

Se adauga fructele scurse de zeama (Lasam fructe si pentru ornat ) si 500 ml frisca batuta bine cu 1 intaritor de frisca.

Intr-o cratita de marimea blatului punem o punga mai mare,punem jumatate din crema, blat insiropat cu siropul din fructe, restul de crema si blatul pe care-l insiropam .

Stringem punga si introducem la frigider pina a doua zi.

Cu restul de fructe si frisca ornam dupa bunul plac al fiecaruia.

Eu nu am reusit sa-l ornez cum mi-am dorit ca nu am pos si cu punga este mai greu,data viitoare va fi mai bine ;) ca o sa-mi cumpar din nou ustensilele necesare.

Pofta Buna ! si La multi ani ! Sfintelor Marii..

Nu am putut sa-l ornez cum mi-as fi dorit fiindca nu mai am posul