Legumele se spala,se taie in 2 sau 4 si se pun la fiert. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare. Oala se reumple cu apa si se lasa sa mai dea un clocot. Intre timp pregatim compozitia pt galuste.

Ouale se bat cu furculita si un praf de sare,se adauga grisul in ploaie si se amesteca usor. Se pune si uleiul si se omogenizeaza.

Se da focul mic,si cu o lingurita se ia din compozitia de galuste si se scufunda in oala cu supa fierbinte. Galustele se cor dezlipi de pe lingurita. Se pun una cate una,cu grija,se adauga 50 ml ulei,sare dupa gust si se lasa la fiert. Ca sa fiti siguri ca au fiert,se scoate o galusca si se taie in doua. La final se adauga piper si patrunjelul tocat marunt.

Daca vreti sa faceti cu pui... Se pune mai intai carnea de pui la fiert,se spumuieste,apoi se adauga legumele. la un ou de tara trebuiesc 4 linguri gris,la un ou de oras,3 linguri.