SIMPLU SI BUNDizolva drojdia in putin lapte caldut.

Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.

Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul,drojdia si laptele .

Adauga putin cate putin faina .

Framanta pana cand obtii un aluat elastic .

Incorporeaza la final si stafidele . Lasa aluatul la dospit,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit,framanta inca cateva minute aluatul.

Ungeti mainile cu ulei,si cu un cutit taie bucati din aluat,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .

Poti sa-i dai forma care doresti .

Eu am ales aceasta forma . Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul . Acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit,pana cand isi dubleaza volumul. Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade,pana cand vezi ca se rumenesc . Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar,pe fiecare in parte .