Anul trecut, prin august, sora mea implinise frumoasa varsta a copilariei, 6 ani. I-am facut un tort in forma vastei pe care o implinise atunci, bucurandu-se foarte mult si savurandu-l cu mare pofta.

Pentru forma rotunda:Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in doua pentru a se unge cu crema de fructe de padure. Crema se prepara conform instructiunilor de pe albalaj, apoi dupa ce s-a uns se pune fructele dupa preferinta: ananasul taiat cubulete, kiwi si bananele. Se lasa o portie si pentru codita .

Pentru codita cifrei 6:Se face o gaura in blatul rotund cu o cana, apoi se taie in doua. O jumatate va fi codita de la cercul rotund care va forma cifra 6. Se ataseaza blatului rotund, formand astfel un tort in forma cifrei 6.

Pentru ornat: Se imbraca tot tortul in crema de ciocolata apoi se orneaza pe margini cu boabele de struguri verzi si mov. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pune de-asupra. Dupa ce s-a intarit suficient de bine gelatina, se orneaza putin cu nuca de cocos, optional.

Mod de servire: Se da la rece pentru 1 h, apoi se poate servi.